„Lietuva – viena didžiausių pasaulio komandų. Jie 40 minučių gali žaisti vienodai stabiliai, ir tai mums yra didelis rūpestis. Bet mes turime savo svajonę ir žaisime dėl visų Puerto Riko žmonių. Esame geros sportinės formos, mums tai – didelė proga“, – „Delfi“ sakė olimpinės atrankos turnyro šeimininkų strategas Nelsonas Colonas.

Proga – didelė, bet ir sąlygos norint ją realizuoti – atitinkamos.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė parodė, jog nėra Meksikos ar Dramblio Kaulo Kranto – sunkiai grupės varžybose įveiktų komandų – lygio. Pusfinalyje Italija nugalėta žymiai užtikrinčiau – 88:64.

Puerto Rikas prieš tai tuos pačius italus įveikė po atkaklesnės ir permainingesnės kovos – 80:69.

Pusfinalyje šeimininkai 98:78 sudorojo Meksiką, kuri bandė priešintis, bet neįstengė. Regis, visą pralaimėtojų apmaudą išliejo meksikiečių puolėjas Israelis Gutierrezas, kai paskutiniame kėlinyje švystelėjo kamuolį varžovui į veidą, užsidirbo antrą techninę pražangą ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Puerto Rikas turi nuostabius sirgalius, ir finale žaidėjai jaus jų energiją. Bet žinote – lietuviai yra favoritai. Jie pasiruošę šiam turnyrui“, – savo nuomonę išsakė Meksikos treneris Omaras Quintero, pats piktinęsis tariamu teisėjų prielankumu šeimininkams, kurie atliko 24 baudų metimus, kai meksikiečiai – 2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)