Kad ir kaip desperatiškai būtų sudurstyta šios vasaros Meksikos rinktinės sudėtis, pusę rungtynių ji neleido žiovauti negausiems neutraliems žiūrovams, atėjusiems į „Coliseo Jose Miguel Agrelot“ areną.

Pradėję 9:0, dar kartą meksikiečiai buvo priekyje antrame kėlinyje, ir tik trečiajame praleido nokautuojantį smūgį, kai ėmė atsilikti 25 taškų skirtumu.

Bet ginklų nesudėjo – mačo pabaigoje Lietuvos varžovai pasistengė pasiekti bent jau garbingą rezultatą.

„Pirmos rungtynės turnyre dažnai būna sunkios, įtemptos, klampios. Šiemet – ne išimtis, – po finalinės sirenos komentavo lietuvių kapitonas Mindaugas Kuzminskas. – Aš apskritai sakyčiau, kad gerai mes sužaidėme tik vieną kėlinį. Turime kur labai pasitempti, kadangi buvo daug blogų dalykų.“

Prasti popieriai, aišku, buvo gynyboje – per pirmus du kėlinius praleisti 44 taškai.

Lietuva turi NBA žvaigždę Domantą Sabonį, bet šįkart jam grąžos davė Venesueloje rungtyniaujantis Joshua Ibarra (18 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai).

„Elementarus nesusikalbėjimas gynyboje – visi lietuviai, kalbame ta pačia kalba, bet J. Ibarra atrodė kaip Eurolygos MVP.

Ir energija nebuvo tokia, kokia turėtų. Gal dar reikia apsiprasti, bet turime tai padaryti kuo greičiau, nes laiko nėra. Be to, juk Meksika, man atrodo, ruošėsi šioms varžyboms dar trumpiau nei mes“, – atsiliepė M. Kuzminskas, pats pelnęs 7 taškus.

„Atrodėme vangoki. Paskui kažkiek susitvarkėme, bet iš pradžių buvo nemažai klaidų, nesusikalbėjimo. Aišku, kažkiek padėjo ir pakeista gynybos sistema. Negalime taip pradėti rungtynių, taip jų užbaigti – visai neliko agresyvumo, kamuolys nebejudėjo. Apie tai reikės pasikalbėti. Tai nėra mūsų žaidimas, neatneša jokių gerų emocijų“, – pridūrė Arnas Butkevičius, irgi pasižymėjęs 7 taškais.

D. Sabonio sąskaitoje jų – 12, taip pat 11 atkovotų kamuolių, bet ir 5 klaidos.

Kodėl jau sureguliavę žaidimą savoje aikštės pusėje lietuviai rungtynes, panašu, užbaigė per anksti?

„Žinote, šalys, kur krepšinis mažiau populiarus, visada nori prieš mus pasirodyti, užimti mūsų vietą. Jiems tai suteikia papildomos motyvacijos. Kai su tokiais varžovais pradedi „tampytis“, taip ir būna – išeina tokios rungtynės, kurios turbūt nelabai patiko nei mums patiems, nei sirgaliams. Be to, būkime teisingi – visi tikimės, kad būsime grupėje pirmi. Gal ir ta mintis šiek tiek kiša koją“, – svarstė M. Kuzminskas.

Po mažiau nei paros Kazio Maksvyčio ekipa žais su Dramblio Kaulo Krantu. Iš trijų A grupės komandų į pusfinalius žengs dvi.

Afrikos ekipoje yra ir buvęs žalgirietis Deonas Thompsonas – turbūt vienintelis žinomas varžovų atstovas absoliučiai daugumai lietuvių.

„Pakalbėjau su juo, kadangi yra labai šaunus vyras – gerai sutariame. O kiti – nepažįstami, nelabai yra galimybių juos kur nors pamatyti. Bet visi šiais laikais moka įmesti tritaškį, žaisti krepšinį – reikia žaisti su visais“, – sakė Marius Grigonis, pirmame mače ne tik rungtyniavęs rezultatyviausiai lietuvių gretose (21 tšk.), bet ir pagerinęs savo asmeninį rekordą vilkint rinktinės marškinėlius.

„Tikėkimės, antrose rungtynėse būsime ramesni, galvos bus „vėsesnės“. Kol kas būsimo varžovo mes, žaidėjai, daug nestudijavome. Bet tokiame trumpame turnyre privaloma greitai priimti informaciją, o treneriai jos, tikiu, turi užtektinai“, – pridėjo A. Butkevičius.

B grupėje varžosi šeimininkai, Italija bei Bahreinas. Pirmoje akistatoje italai 114:53 nupūtė Bahreino atstovus.

Po savaitę truksiančių varžybų bilietą į olimpinį Paryžių pelnys tik nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją