JAV lietuvis ESPN tinklalaidėje „Woj Pod“ kalbėjo apie bangavusį pirmąjį profesionalo sezoną G lygoje bei akcentavo pasididžiavimą žaisti už Lietuvą.

„Visos komandos skirtingai rengė naujokų pasirodymo stovyklas. Vienos ekipos norėjo pamatyti mano judesių arsenalą, kitos – uždavinėjo įvairius klausimus apie mano šeimą bei mano asmenybę“, – apie pasirodymą NBA komandoms kalbėjo M. Buzelis.

Lietuvis vietoje žaidimo NCAA studentų lygoje pasirinko NBA G lygą, kur atstovavo „Ignite“ komandai.

„Patirtį G lygoje vertinu teigiamai. Mūsų komanda susidūrė su įvairiais sunkumais ir tikrai neturėjome pačio geriausio sezono kaip klubas, tačiau mes jautėme, jog tobulėjame individualiai. Mes esame labai jauni ir jau turėjome progą susidurti aikštėje su profesionaliais krepšininkais.

Žaidimas G lygoje turi pranašumų prieš NCAA krepšinį. Čia mes žaidėme pagal NBA taisykles, susidūrėme su ilgamečiais šios lygos veteranais ir tikrai turėjome geriausias pasiruošimo sąlygas siekiant NBA svajonės. Buvo žmonių, kurie sakė, jog žaidžiau G lygoje tik dėl pinigų, bet tai yra netiesa. Man pinigai nerūpi. Aš galiu žaisti krepšinį už dyką, nes aš myliu šį sportą“, – kalbėjo Matas.

Lietuvis įžvelgė daugiau privalumų žaidžiant G lygoje.

„Šis sezonas su pakilimais ir nuopuoliais leido man suprasti, kur turiu tobulėti. Džiaugiuosi, jog „Ignite“ komanda man leido išryškinti savo silpnybes bei su jomis dirbti. Taip pat džiaugiuosi, jog turėjau progą dalyvauti NBA žvaigždžių savaitgalyje bei pabendrauti su dabartiniais lygos jaunaisiais krepšininkais ir įsigilinti su kokiais sunkumais jie susiduria atsidūrus NBA lygoje“, – minėjo būsimasis NBA lygos naujokas.

Matas Buzelis

19-metis taip pat atkleidė, jog prieš krepšinį šis išbandė ir kitas sporto šakas.

„Vaikystėje užsiimdavau įvairiais sportais. Žaidžiau futbolą, tenisą, eidavau į baseiną plaukti. Užsiėmiau gimnastika ir net šiek tiek žaidžiau beisbolą. Visi šie sportai leido man pabėgti nuo problemų. Mano tėvai buvo sportininkai ir aš matau, kokie jie yra inteligentiški bei išsilavinę. Tai buvo man pavyzdys, jog sportas yra ta vieta, kuri leis išvengti man blogų žmonių ir padės įgyti disciplinos“, – tėvų pavyzdį minėjo krepšininkas.

Lietuvis pridėjo, jog krepšinio paslapčių semiasi tiek iš NBA legendų, tiek iš dabartinių šios lygos žvaigždžių.

„Treneris man visada sako, jei pamatau krepšininke kažką gero – pasiimk tai. Aš stebėjau ir tebestebiu labai daug krepšininkų. Daugiausiai stebiu Franzo Wagnerio, Joe Johnsono, Paulo George’o ir Tracy McGrady žaidimo stilių“, – kalbėjo M. Buzelis.

19-metis, JAV ir Lietuvos pilietybes turintis jaunuolis paaiškino, kodėl pasirinko atstovauti Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją