Puerto Rike Kazio Maksvyčio treniruojamą komandą rungtynių metu ragina maždaug šimtas aistruolių.

Ne visi atlydėjo rinktinę iš Lietuvos – prie jų prisijungė ir nemažai JAV lietuvių (nuo artimiausios valstijos Floridos šią JAV priklausančią, bet savarankišką politinę sistemą turinčią Karibų jūros salą skiria apie pusantro tūkstančio kilometrų). O taip pat ir kelios tautietės, gyvenančios pačiame Puerto Rike.

Atskiros sirgalių grupės krepšinį derina su pažintinėmis ekskursijomis.

Pavyzdžiui, „Delfi“ kalbintas Albertas iš Kauno, kuris rinktinę po didžiuosius turnyrus lydi jau daugiau nei dešimtmetį, išnuomotu automobiliu išžvalgė pakrantę, aplankė salos gilumoje esančias džiungles.

„Keliaujame, ragaujame vietinį maistą. Geras oras, paplūdimiai. Kur bekeliautume, visur stengiamės ne tik sirgti už savo komandą, bet ir kuo geriau susipažinti su šalimi.

Sakyčiau, čia egzotikos per daug nėra, ne Kinija ir ne Filipinai – čia jau daugmaž civilizuotas pasaulis. Bet gamta labai graži, žmonės – šilti“, – atsiliepė Albertas.

Nors sostinėje San Chuane, kur ir vyksta olimpinės atrankos turnyras, yra narkotikų prekeivių apniktų kvartalų, į kuriuos turistams griežtai nerekomenduojama kelti kojos, lietuviai nepageidaujamų nuotykių išvengia.

Nuotykių patyrė pati rinktinė aikštėje, bet jie baigėsi laimingai – nors ir vargais negalais, grupės varžybose įveikta tiek Meksika, tiek Dramblio Kaulo Krantas.

„Aš esu toks didelis sirgalius, kad visada randu, kuo juos pateisinti, jei nesiseka, – dėl neužtikrinto ligšiolinio ekipos žaidimo nesiskundė Albertas. – Ir džiaugiuosi, kad susitiksime pusfinalyje su italais, o ne Puerto Riku – logika sako, kad šeimininkai dukart iš eilės retai pralaimi.“

Ketvirtadienį savo didžiausių praeities krepšinio žvaigždžių Carloso Arroyo ir J. J. Barea iš pirmos tribūnų eilės palaikomi puertorikiečiai 80:69 nurungė Italiją, pasiųsdami šią į Lietuvos rinktinės glėbį pusfinalyje.

Žūtbūtinio mačo išvakarėse komanda pakvietė sirgalius susitikti prie „Coliseo Jose Miguel Agrelot“ arenos, kur rengė eilinę savo treniruotę.

Poljimais ir skanduotėmis sutikti krepšininkai, pridalinę autografų ir asmenukių bei sulaukę galybės palinkėjimų, patys nulenkė galvą prieš gerbėjus.

„Ačiū, kad aukojate savo laiką, pinigus, nervus tam, kad mus palaikytumėte. Mes tą jaučiame, mums tai padeda. Tikiu, kad visi kartu sekmadienį galėsime pasidžiaugti“, – dėkojo komandos kapitonas Mindaugas Kuzminskas.

Lietuva su Italija žais šeštadienį, nuo 23 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą įveikę lietuviai A grupėje užėmė pirmą vietą, o šeimininkams nusileidę ir tik pergale prieš Bahreiną pasitenkinę italai buvo antri B grupėje.

Kitame pusfinalyje Puerto Riko rinktinė susigrums su Meksika. Finalas laukia naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku, o bilietą į olimpinį Paryžių pelnys tik turnyro nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją