Penktadienio komandos treniruotėje vyriausias jos krepšininkas plušėjo pažymėtas praėjusios dvikovos randų.

Tiksliau, ne randų, o plačios mėlynės po akimi, kurią atkaklių grumtynių iki pat finalinės sirenos įkarštyje paliko vienas Dramblio Kaulo Kranto atstovų.

„Varžovas užkabino – nieko baisaus, tik labai ryškiai matosi. Lyg būčiau su makiažu“, – šyptelėjo M. Kuzminskas.

Mėlynė netrukdė ketvirtadienį stebėti mačo, kuriame paaiškėjo Lietuvos pusfinalio priešininkai.

Mindaugas Kuzminskas

Puerto Rikas 80:69 nugalėjo Italiją – pastaroji netrukus ir stos prieš lietuvius kelyje link Paryžiaus olimpinių žaidynių.

Sėkmės atveju, veikiausiai stoti turėtų ir Puerto Rikas, kuris dėl vietos finale galynėsis su Meksika.

„Matant, kaip Puerto Riko komandą užkuria savi sirgaliai, to ir buvo galima tikėtis. Aišku, favoritais vis tiek laikėme italus, bet puertorikiečiams krito, jie užsivedė – tiek ir tereikėjo.

Tos rungtynės juk nebuvo nei vieniems, nei kitiems ypatingai svarbios. Bent jau iš mūsų pusės žiūrint – jokio skirtumo, todėl tą mačą ir žiūrėjome visiškai ramia galva. Juk norint patekti į olimpiadą vis tiek reikia įveikti abu varžovus“, – komentavo M. Kuzminskas.

Tarp pagrindinių lietuvių konkurentų San Chuane 34-erių puolėjas įžvelgia bent vieną panašumą.

„Italai mums pavojingi, nes būdami žemesni dažnai žaidžia „pick-and-pop“ situacijas. Apskritai prieš tokias komandas – kalbu tiek apie Italiją, tiek apie Puerto Riką – labai svarbu pradžioje neleisti jiems pasijusti gerai ir pasisemti emocijų. Net ir šių komandų treneriai – itin emocingi. O mums iki šiol nepavykdavo gerai pradėti rungtynių“, – pastebėjo veteranas.

Pergalei prieš Meksiką pakako vieno gero kėlinio, o su afrikiečiais jau teko vargti iki paskutinių sekundžių.

Bet tai, jog grupės varžybose reikėjo žaisti dvi dienas paeiliui, dabar gali tapti pliusu. Mat paskui, lyginant su italais, lietuviams liko daugiau laiko atsigauti.

„Matėme, kad žaidžiant antrą dieną iš eilės ne tik mes turime problemų – ir latviai, ir kroatai... Tačiau visai pasisekė, kad po to prieš pusfinalį turėjome dvi poilsio dienas – šiuo aspektu kažkokį minimalų pranašumą turime“, – įsitikinęs M. Kuzminskas.

Jis viliasi, kad atėjus lemiamų kovų metui rinktinė mobilizuosis ir sužais užtikrinčiau nei turnyro pradžioje, mat iki šiol demonstruotas krepšinis netenkina ir paties M. Kuzminsko.

„Klaustukų yra ir mums. Bandome juos spręsti. Galime kaltinti trumpą pasiruošimą, varžovų neįvertinimą. Vis dėlto manau, kad nė vienas toks pasiteisinimas čia netinka. Tikrąjį mūsų veidą pamatysime šeštadienį ir, tikėkimės, sekmadienį“, – sakė 5,5 taško ir 1,5 atkovoto kamuolio statistiką San Chuane renkantis krepšininkas.

Įdomu, jog didžiuosiuose turnyruose paskutinį kartą italams užleisti kelią teko 2004-ųjų Atėnų olimpinių žaidynių pusfinalyje. Vėliau sekė penkios pergalės iš eilės.

Vieną didžiausių šalies krepšinio nusivylimų puikiai pamena ir M. Kuzminskas.

„Man buvo 14 ar 15 metų, kaip ir visa Lietuva, taip ir mes jau mintyse kabinomės medalius – bent sidabrą. Atsimenu, kalbėjausi su Robertu Javtoku – komandos viduje jie taip pat jau buvo premijas pasidalinę. Juokais, aišku, nes tuo metu premijos buvo tokios, kad nelabai ką dalinsiesi. Manau, tai buvo vienas skaudžiausių pralaimėjimų istorijoje“, – kalbėjo Kūzia.

O dabartinės rinktinės pramoga – kabinti medalius Vokietijoje vykstančio Europos futbolo čempionato dalyviams. Lietuvių nuomonės ir simpatijos išsiskiria, tad kartais tenka kirsti rankomis.

„Žiūrime, tarpusavyje lažinamės. Tik dabar laiko skirtumas nėra pats parankiausias, daug neprižiūrėsi. Aš pats nuo seno esu už anglus, net nežinau kodėl. Jų žaidimas čempionate – negražus, bet rezultatas kol kas yra – kaip ir mūsų rinktinės“, – juokdamasis palygino M. Kuzminskas.

Lietuva su Italija žais šeštadienį, nuo 23 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą įveikę lietuviai A grupėje užėmė pirmą vietą, o šeimininkams nusileidę ir tik pergale prieš Bahreiną pasitenkinę italai buvo antri B grupėje.

Kitame pusfinalyje Puerto Riko rinktinė susigrums su Meksika. Finalas laukia naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku, o bilietą į olimpinį Paryžių pelnys tik turnyro nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją