Milžiniški kūriniai iškyla virš Rio namų stogų ar išnyra iš jūros. JR vaizduoja sportininkus, kurie paverčia miestą savo žaidimų aikštele. Viena iš įspūdingų skulptūrų vaizduoja sudanietį atletą Ali Mohamedą Younesą Idrisą – šuolininką į aukštį, kuris negali dalyvauti šiose žaidynėse dėl traumos.

Vis daugiau gatvės menininkų yra pripažįstami pasaulyje, jų darbai eksponuojami muziejuose, metro stotyse, o dabar ir Olimpinėse žaidynėse. Pasaulis niekada nebūtų sužinojęs apie JR, jei ne jo nelegalūs darbai Paryžiaus priemiesčiuose, todėl „Vilnius Street Art“ festivalis skatina ir Vilniaus miestą atvirai pažvelgti į gatvės meno kultūrą.

JR kurti pradėjo Paryžiaus nelegaliai klijuodamas nuotraukas ant sienų, o dabar yra vienas įdomiausių kūrėjų pasaulyje, kuris dirba su Niujorko Metropolitan baletu, žaidžia su Luvru ir organizuoja stiprius socialinius projektus, kurie siekia suteikti balsą tiems, kurie nėra girdimi.

Menininko JR kūriniai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)