Žinoma, turbūt šiuo metu populiariausia žaidimų konsolė yra „Sony PlayStation 5“, tačiau daugelyje parduotuvių ji yra išparduota, tad reikia užsiregistruoti ir laukti eilėje, o kiti, norintys pasipelnyti, ją parduoda už žymiai didesnę nei gamintojo rekomenduojamą kainą, kuri įprastai yra 500 Eur. Mano nuomone, tai yra tikrai nemaža pinigų suma pramogai, todėl tikrai verta paieškoti alternatyvų.

Taigi pradėjome alternatyvų paieškas ir galiausiai sustojome ties „Microsoft Xbox Series S“ ir „Xbox Series X“. Mažai išmanydama apie specifikacijas, iš karto atkreipiau dėmesį į žaidimų konsolių kainas: „Series S“ kaina – 309 Eur, „Series X“ kaina – 600 Eur. Iš karto pamaniau, kad 309 eurai už žaidimo konsolę yra tikrai nebloga kaina.

Tai yra tos pačios naujos kartos žaidimų konsolės, išleistos vienu metu. „Series S“ yra ekonominės klasės variantas, labiau skirtas baziniam naudotojui, šiek tiek silpnesnė konsolė, o „Series X“ – pajėgesnė, su visais galimais parametrais, galbūt skirta labiau pažengusiems žaidėjams, vadinamiesiems geimeriams. Be to, pastaroji turi diskinę versiją, o tai reiškia, kad galima pirkti fizinius žaidimus.

„Microsoft Xbox Series S“

Pasvarstėme ir nusprendėme, kad šiuo metu mūsų poreikiams pilnai užtektų ekonominio varianto, kadangi tai yra labai konkurencinga kaina ir diskinių žaidimų versijų pirkti neplanuojame, taip pat mums užtenka Full HD vaizdo kokybės. Tad šis variantas mums buvo daug patrauklesnis. Be to, ji yra žymiai mažesnė, todėl puikiai tinka keliaujantiems, tad galėsime pasiimti ją į sodybą.

Vis dėlto šiame sprendime vyras matė ir vieną minusą – anksčiau minėtas „PlayStation“ turi tokių žaidimų, kuriuos galima žaisti tik naudojantis šia konsole. Taigi turėjome susitaikyti su mintimi, kad naudodamiesi „Microsoft Xbox“ negalėsime žaisti kai kurių paskutinių metų populiariausių žaidimų.

Nepaisant to, įsigyjome pigesnę ir prieinamesnę žaidimų konsolę „Microsoft Xbox Series S“. Ji kainavo 309 eurus, taip pat iš karto nusipirkome antrą bevielį pultelį, kuris kainavo 70 eurų, nes standartinėje komplektacijoje yra vienas pultelis, o norėsime žaisti dviese. Pats pultelis yra labai patogus.

Įdomu tai, kad šie bevieliai pulteliai yra įkraunami baterijomis, o ne laidu. Tai mane nustebino. Puiku, kad gamintojas įdėjo kelias baterijas pulteliui į dėžę, tačiau man tai pasirodė keista, nes reikės nuolat pasirūpinti baterijomis, o vyras sakė, kad jam taip patogiau, nei krauti laidu. Tad čia mūsų nuomonės išsiskyrė.

Taip pat iš karto atkreipiau dėmesį į žaidimų konsolės dydį – negalėjau patikėti, kad žaidimų konsolė gali būti tokia maža ir kompaktiška. Smagu ir tai, kad ji veikia labai tyliai, beveik neskleidžia jokio garso.

Kai įjungėme žaidimų konsolę ir pradėjome ja naudotis, buvo keista, kad nėra lietuvių kalbos ir galimybės pasirinkti gyvenamosios vietos Lietuvoje, todėl rinkomės Jungtinės Karalystės lokaciją ir anglų kalbą.

„Microsoft Xbox Series S“

Mane nustebino ir tai, kad šioje žaidimų konsolėje nėra DVD įrenginio, vadinasi, tenka apsiriboti skaitmeninėmis žaidimo versijomis. Be to, konsolė turi tik 512 GB talpos, ir iš jų tik 360 GB yra panaudojami, nes visi kiti yra rezervuoti operacinei sistemai.

Jeigu vienas žaidimas užima daug vietos, nelieka vietos kitam. Tai galime atsisiųsti tris ar keturis žaidimus, ir kol vieno iš jų nepažaisime, nepereisime ir neištrinsime, tol negalėsime atsisiųsti kito, nes tiesiog nebus vietos. Tai yra minusas.

Tačiau vyras iš karto papasakojo apie „Xbox Game Pass“, kaip jis sakė: „Naujos kartos „Netflix“. Tai yra žaidimų prenumerata. Mes užsisakėme brangiausią planą, kiekvieną mėnesį mokėsime po 15 eurų (tai yra JK kaina, pavyzdžiui, Airijoje brangiausias planas kainuoja 12,99 Eur), tačiau galėsime naudotis virš 300 žaidimų biblioteka, kuri yra nuolat atnaujinama.

Tai veikia panašiai kaip „Netflix“, „HBO“ ir kitos platformos – mokame mėnesinį mokestį ir už tai gauname daug turinio. Nusipirkę prenumeratą radome, kad yra tikrai daug prieinamų žaidimų. Be to, su ta pačia prenumerata galima naudotis ir „Xbox“, ir „PlayStation“.

Tiesą pasakius, iš pradžių nebuvau susidomėjusi šiuo pirkiniu, tačiau kartu „einant“ per virtualią biblioteką, kai kurie žaidimai patraukė mano akį. Kažkodėl nesitikėjau, bet yra tokių populiarių žaidimų kaip „Sims 4“, „F1 2021“, „FIFA 2022“, „NBA 2019“. Taip pat sudomino ir žaidimas „Farming Simulator“.

Dabar žaidžiame šiuos žaidimus kartu, ir, galiu pasakyti, kad šis pirkinys tikrai mane maloniai nustebino. Nors iš pradžių į tai žiūrėjau skeptiškai, dabar visiškai negaila tų 400 eurų, nes tai yra puiki pramoga, kuria naudojamės ir kartu, ir su draugais.

Viena mėgstu žaisti „Sims 4“, kuriame simuliuoju personažų gyvenimais: ieškau simsui darbo, įsirenginėju namus, kuriu santykius, auginu vaikus. Man patinka suteikiama laisvė susikurti personažą pagal savo skonį. Niekada nemaniau, kad man reikia tokio prietaiso, tačiau dabar žaidžiu beveik kiekvieną savaitgalį.

Kartu su vyru žaidžiame „F1 2021“, kadangi abu labai mėgstame adrenaliną ir žiūrime „Formulės 1“ lenktynes (kuriomis, beje, susidomėjome pažiūrėję „Netflix“ esantį serialą „Formula 1: Drive to Survive“, rekomenduoju).

Į svečius užsukę draugai su mielu noru žaidžia „FIFA 2022“ ir „NBA 2019“ – tai yra patys populiariausi žaidimai mūsų kompanijoje. Vyrai savaitgaliais mėgsta surengti šių žaidimų turnyrus, kurių laimėtojai gauna prizus.

Manau, kad kiekvienas vyrukas gali sudominti savo merginą žaidimų konsole, tereikia atrasti jai patinkančių žaidimų ir išmokyti, kaip naudotis šiuo prietaisu.