Laiško kopiją paskelbė „The Verge“:

„Norėjau skirti šiek tiek laiko ir aptarti tebesitęsiančią krizę Ukrainoje.

Žinau, kad kalbu už visus Apple darbuotojus, išreikšdamas susirūpinimą dėl visų, nukentėjusių nuo smurto. Su kiekviena nuotrauka, kurioje vaizduojamos šeimos, paliekančios namus, ir drąsūs piliečiai, kovojantys už savo gyvybes, matome, kaip svarbu, kad žmonės visame pasaulyje susivienytų siekdami taikos.

„Apple“ aukoja humanitarinės pagalbos fondams ir teikia pagalbą žmonėms dėl besiplečiančios pabėgėlių krizės. Taip pat dirbame su partneriais, kad įvertintume, ką dar galime padaryti. Žinau, kad daugelis jūsų taip pat nori rasti būdų, kaip išreikšti paramą, o mes norime padėti sustiprinti jūsų aukų poveikį. Nuo šiandien „Apple“ prie jūsų aukų, skiriamų reikalavimus atitinkančioms organizacijoms, prisidės santykiu 2:1, o aukas organizacijoms taikysime atgaline data nuo vasario 25 d. Norėdami sužinoti daugiau, apsilankykite darbuotojų dovanų portale.

Stengiamės palaikyti savo komandas Ukrainoje ir visame regione. Ukrainoje palaikome ryšį su kiekvienu darbuotoju, padedame jiems ir jų šeimoms visais įmanomais būdais. Mūsų Ukrainos komandos nariai, esantys už šalies ribų, kuriems gali prireikti pagalbos, susisiekite su [el. paštas neatskleidžiamas – LOGIN.LT]. O bet kuriam darbuotojui, kuriam reikia pagalbos, apsilankykite personalo svetainėje ir sužinokite apie teikiamą pagalbą.

Mes, kaip įmonė, imamės ir papildomų veiksmų. Sustabdėme visų produktų pardavimą Rusijoje. Praėjusią savaitę sustabdėme visą eksportą į šią šalį. „Apple Pay“ ir kitos mūsų paslaugos bus apribotos. Už Rusijos ribų iš „App Store“ nebegalima atsisiųsti „RT News“ ir „Sputnik News“. Ukrainoje išjungėme eismo ir tiesioginių incidentų pranešimus „Apple Maps“, kad būtų užtikrinta Ukrainos piliečių saugumas.

Mes ir toliau vertiname situaciją ir bendrausime su atitinkamomis vyriausybėmis dėl veiksmų, kurių imamės.

Ši akimirka reikalauja vienybės, drąsos ir primena, kad niekada neturime prarasti bendražmogiškumo. Šiais sunkiais laikais guodžiuosi žinodamas, kad esame vieningai įsipareigoję vieni kitiems, savo vartotojams ir buvimui gėrio jėga pasaulyje.“

Kaip „Apple“ vadovas pažymi laiške, buvo imtasi kelių skirtingų veiksmų. Bendrovė nutraukė produktų pardavimą Rusijoje, galimybę naudotis „Apple Pay“ mokėjimų sistema, realiu laiku dalintis įvykius „Apple Maps“ platformoje.

Dalintis
Nuomonės