Vyksta diskusijos, ar „Mac“ kompiuteriai tarnauja ilgiau nei kitų gamintojų kompiuteriai su „Windows“ operacine sistema. Vis dėlto, yra daug veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgti, pavyzdžiui, asmeninis pasirinkimas, pagrindinė įrenginio funkcija ir biudžetas.

Vidutiniškai „MacBook“ veikia nuo 3 iki 6 metų, o daugelis vartotojų teigia, kad jų įrenginiai tarnavo žymiai ilgiau; tuo metu kitų kompiuterių vartotojai praneša, kad jų įrenginiai veikia 2–4 metus. Galbūt svarbiausia, kad „MacBook“ vartotojai paprastai praneša apie tokias problemas kaip atsilaisvinęs ekranas, o kitų kompiuterių naudotojai patiria įvairių aparatinės ir programinės įrangos gedimų.

Įprasta, kad „Mac“ kompiuteriai dažnai minimi, kaip ilgesnį laiką veikiantys įrenginiai, o negana to „Apple“ siūlo stiprią priežiūros sistemą. Taip pat „Mac“ kompiuteriai išlaiko gerą vertę, ypač įmonėms, nes čia glaudžiai integruota ne tik „geležis“ ir programinė įranga, bet ir „Apple“ palaikymo sistema. Vis dėlto, ar „Mac“ jums tarnaus ilgiau, priklauso tiek nuo pasirinktos įrangos, tiek nuo naudojimo įpročių. Tiesa, nepaisant šių veiksnių, „Apple“ reputacija įrenginių ilgo naudojimo atžvilgiu, yra geresnė.

Kompiuteris

Svarbu paminėti, kad „MacBook“ tarnavimo laikas yra ilgesnis, nes „Apple“ daug laiko skyrė aukštos kokybės produkto kūrimui, o taip pat, pavyzdžiui, užtikrinimui, kad visi komponentai veiktų sklandžiai, sistemos būtų nuolat atnaujinamos, įdiegta antivirusinė apsauga ir siūlomos aukščiausios klasės klientų aptarnavimo paslaugos „Apple“ parduotuvėje.

Yra keletas būdų, kaip užtikrinti, kad „MacBook“ tarnautų sėkmingai, pvz., įdiegti naujinimus, ištuštinti šiukšliadėžę ir apsisaugoti nuo fizinės žalos investuojant į įrenginio klaviatūros dangtelį arba kompiuterio dėklą. Net jei pastebėsite, kad jūsų įrenginys lėtėja arba užsipildo vieta diske, tai galima išspręsti paprastais sprendimais – pašalinant nenaudojamas programas arba įsigyjant papildomos vietos.

Kiek vidutiniškai tarnauja kompiuteris?

Kompiuterio ilgaamžiškumas yra pagrindinis vartotojų rūpestis. Stacionaraus kompiuterio atveju atsakymas yra sudėtingesnis, nes jis suteikia daugiau galimybių pritaikyti komponentus nei nešiojamasis kompiuteris. Daugumos stacionarių kompiuterių tarnavimo laikas yra mažiausiai treji metai.

Tačiau dauguma kompiuterių tarnauja nuo penkerių iki aštuonerių metų, priklausomai nuo atnaujinamų komponentų. Priežiūra taip pat yra labai svarbi, nes dulkės turi neigiamos įtakos kompiuterio komponentams. Savininkai turėtų reguliariai atnaujinti programinę įrangą ir apsaugoti savo įrangą nuo dulkių ir šiukšlių.

Kokia yra vidutinė nešiojamojo kompiuterio naudojimo trukmė?

Tos pačios problemos galioja ir nešiojamiesiems kompiuteriams. Daugelis ekspertų mano, kad nešiojamojo kompiuterio eksploatavimo trukmė yra nuo trejų iki penkerių metų. Jis gali veikti ilgiau, tačiau jo naudingumas bus ribotas, nes komponentai taps mažiau pajėgūs paleisti pažangias programas.

Pagrindinis rodiklis, nurodantis, ar laikas pakeisti nešiojamąjį kompiuterį, yra tai, ar jo veikimas vis dar atitinka esamą skaičiavimo galią. Kai kurie nešiojamieji kompiuteriai efektyviai veikia ilgiau nei penkerius metus, tačiau darbas su juo gali būti ribotas.