Kaip anksčiau rašė LOGIN, praėjusią savaitę vykusiame „Tesla“ renginyje E. Muskas pristatė futuristinį „Tesla“ robotą-taksi „Cybercab“ ir naują humanoidinių robotų „Optimus“ išvaizdą.

Elonas Muskas „Tesla“ renginyje pristatė naująjį robotą-taksi „Cybercab“

„E. Muskas atliko fantastišką darbą piešdamas idealią transporto ateitį, kuri žada ir atlaisvinti mūsų laiką, ir padidinti saugumą“, – sakė „Edmunds“ įžvalgų skyriaus vadovė Jessica Caldwell.

Tačiau šios naujovės taip pat patraukė populiaraus mokslinės fantastikos filmo „Aš – robotas“, kuriame vaidino Willas Smithas, režisieriaus Alekso Proyaso dėmesį. Jis platformoje „X“ paskelbtame pranešime apkaltino E. Muską kopijuojant jo darbą.

„Ei, Elonai, ar galiu susigrąžinti savo dizainą, prašau“, – rašė A. Proyasas įraše, peržiūrėtame 6,4 mln. kartų.

Aleksas Proyasas, Willas Smithas

Australų kino režisierius sakė, kad kurdamas filmo vaizdus dirbo su „labai talentinga dizaino komanda“, rašo BBC.

„Kita vertus, Elonas Muskas turi ne tokią talentingą dizainerių komandą, kuri žiūrėjo daug filmų, įskaitant, atrodo, „Aš – robotas“, – sakė jis.

Vėliau filmo gamybos dizaineris Patrickas Tatopoulosas savo „Instagram“ įraše pasidalijo tuo pačiu vaizdu, kuriame greta vienas kito palyginti filmo dizainas ir vaizdai iš „Tesla“ renginio.

Aleksas Proyasas platformoje „X“ paskelbtame pranešime apkaltino E. Muską kopijuojant jo darbą

„Gal tik man taip atrodo, ar turėčiau jaustis pagerbtas, kad Elonas rado įkvėpimo mano „Aš – robotas“ dizainuose“, – rašė P. Tatopoulos.

„Bet kuriuo atveju smagu žiūrėti“, – pridūrė jis.