Wang Xingxingas su savo komanda šiuo metu aktyviai tobulina humanoidą, pavadintą H1. Šis 1,8 metrų ūgio ir 47 kilogramų sveriantis robotas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir gali eiti taip pat greitai kaip suaugęs žmogus. Dirbtinio intelekto technologija aprūpintas H1 turi ir daugiau funkcijų, be to, jau pagarsėjo ir kaip naujovėms labai imlus mokinys.

H1 humanoidas. Unitree archyvo nuotr.

„Kadangi šiame robote įdiegtas dirbtinis intelektas, jis tobulėja kiekvieną mėnesį, kiekvieną savaitę. Pavyzdžiui, žiūrėkite, koks naujausias jo įgytas įgūdis. Pakelk ranką! Ir pakelta ranka lipk į viršų!“, – teigė technologijų bendrovės „Unitree“ vadovas Wangas Xingxingas.

Labiausiai stebina tai, kad prie šio projekto W. Xingxingas su komanda darbuojasi vos pusę metų. Ateityje planuojama humanoidą H1 atnaujinti, suteikiant jam dar daugiau funkcijų ir išplečiant pritaikomumą.

H1 humanoidas. Unitree archyvo nuotr.

„Mes didžiausią dėmesį, bent jau kol kas, skiriame šio humanoido pritaikomumui skirtingiems paviršiams, pavyzdžiui, sudėtingesniems. Tarkim, judėjimui kalnuose. Be to, planuojame tobulinti jo manevringumą. Pavyzdžiui, jis ateityje galėtų dirbti gamykloje, atlikti surinkimo darbus arba būti atsakingas už paprasčiausią mechaninį aptarnavimą“, – aiškino W. Xingxingas.

Wang Xingxingas – technologijų srityje nebe naujokas, dar 2017 metais jis sukūrė pirmąjį savo keturkojį robotą. Jo įkurta technologijų bendrovė jau pristatė ne vieną projektą ir per trumpą laiką nuėjo netrumpą kelią – nuo roboto šuns iki įspūdingo humanoido.

H1 humanoidas. Unitree archyvo nuotr.

„Šis humanoidas techniniu požiūriu yra labai sudėtingas. Tai, kiek per trumpą laiką pažengė dirbtinis intelektas, viršija bet kokius mano lūkesčius. Manau, kad dirbtinis intelektas jau dabar gali valdyti humanoidus. Mūsų bendrovė tai pradės daryti jau visai netrukus. Kol kas stipriausi jaučiamės techniniuose sprendimuose keturkojams robotams, bet neketiname sustoti, tobulėsime ir humanoidų klausimais“, – reziumavo technologijų kompanijos vadovas W. Xingxingas.

H1 humanoidas. Unitree archyvo nuotr.

Gamintojo duomenimis, vieno tokio roboto humanoido kaina siekia 150 000 JAV dolerių (apie 135 000 eurų).