Dovilė Daugvilaitė-Zubcovė, „Planas gyvenimas“ įkūrėja, teigia, kad priežasčių, kodėl krenta žmonių produktyvumas, gali būti įvairiausių: nuo pasikeitusių gyvenimo aplinkybių iki fiziologinių ar psichologinių problemų. Tiesa, pašnekovė pabrėžia, kad dažniausiai pasikartojančios priežasties yra dvi.

„Pirmoji priežastis yra miskoncepcija apie tai, kas iš tiesų yra produktyvumas. Klaidingai dauguma mūsų klientų tai mato kaip „padaryti visko daug per labai trumpą laiką“. Tikrasis produktyvumas ateina, kai sugebame padaryti esminius darbus sunaudojant kuo mažiau savo energijos ir laiko resursų, paliekant daug laiko dienoje tiesiog poilsiui ir gyvenimui.

Antroji priežastis – savitaiga. Dažnai pasitaikantis reiškinys, kuomet patys save įtikiname, kad esame neproduktyvūs, nemokame planuoti laiko, o dažniausiai – „nieko nespėjame“. Kiek kartų per dieną girdite ar sau kartojate šią frazę?“ – teigia pašnekovė.

Atsiribokite nuo trikdžių

Tiesa, ne retas prisipažįsta, kad susikaupti darbo metu trukdo ir pranešimai bei žinutės socialiniuose tinkluose. Tam, kad dirbti netrukdytų pašaliniai pranešimai, žmonės įsiveda įvairiausių taisyklių, tačiau D. Daugvilaitė-Zubcovė pabrėžia, kad šiai problemai spręsti yra jau patikrintų būdų.