Bendrovė teigia, kad per tris mėnesius iki birželio pabaigos jos pajamos viršijo 13,5 mlrd. dolerių (12,4 mlrd. eurų).

„Nvidia“ taip pat tikisi, kad pardavimai trečiąjį ketvirtį toliau augs bei planuoja išsipirkti 25 mlrd. JAV dolerių vertės savo akcijų, praneša BBC.

Per pratęstą prekybą Niujorke įmonės akcijos pabrango daugiau kaip 6,5 proc. Tuo pačiu tai dar labiau padidino šių metų pelną.

Nvidia“ taip pat pranešė, kad per tris mėnesius iki rugsėjo pabaigos bendrovė tikisi gauti apie 16 mlrd. JAV dolerių.

Tai gerokai viršija Volstrito lūkesčius ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pajamos būtų maždaug 170 proc. didesnės.

„Prasidėjo nauja kompiuterijos era. Įmonės visame pasaulyje pereina nuo bendrosios paskirties skaičiavimų prie pagreitintų skaičiavimų ir generatyvinio dirbtinio intelekto“, – pareiškime sakė „Nvidia“ vadovas Jensenas Huangas.

Gerus rezultatus lėmė „Nvidia“ duomenų centrų verslas, kurį sudaro ir dirbtiniam intelektui skirti lustai.

Vien šio bendrovės padalinio pajamos sudarė daugiau kaip 10,3 mlrd. JAV dolerių, t. y. daugiau kaip 170 proc. daugiau nei prieš metus, nes debesų kompiuterijos paslaugų teikėjai ir didelės vartotojų interneto bendrovės pirko naujos kartos procesorius.

Jensen Huang

Šiais metais „Nvidia“ akcijų rinkos vertė šoktelėjo iki daugiau nei 1 trilijono JAV dolerių, nes jos akcijų vertė išaugo daugiau nei tris kartus.

Taip ji tapo penktąja viešai prekiaujama JAV bendrove, kartu su „Apple“, „Microsoft“, „Alphabet“ ir „Amazon“ įstojusia į vadinamąjį „trilijono dolerių klubą“.

Į startuolius investuojančios bendrovės „Cleo Capital“ vykdomoji direktorė Sarah Kunst BBC laidai „Today“ sakė, kad ją sužavėjo „manija“ dėl „Nvidia“.

„Jie mikroschemas gamina jau labai seniai, ir tik per pastaruosius porą metų rinka iš tikrųjų tai suprato“, – sakė ji.

Iki šiol „Nvidia“ buvo žinoma kaip kompiuterių lustų, kurie apdoroja grafiką, ypač skirtą kompiuteriniams žaidimams, gamintoja.

Dabar jos techninė įranga naudojama daugumoje dirbtinio intelekto programų, o vienoje ataskaitoje teigiama, kad ji užėmė 95 proc. mašinų mokymosi rinkos.

„ChatGPT“, kuri per kelias sekundes generuoja atsakymus į naudotojo užklausas, buvo apmokyta naudojant 10 000 „Nvidia“ grafikos procesorių, sutelktų „Microsoft“ priklausančiame superkompiuteryje.

Tikimasi, kad dirbtinio intelekto produktai smarkiai pakeis tai, kaip žmonija naudoja kompiuterius ir kokį vaidmenį jie atlieka mūsų gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)