Pridėkite tai prie laiko, kurį vidutinis žmogus praleidžia žiūrėdamas telefoną ir (ar) televizorių, ir pamatysite, kad kiekvieną savaitę praleidžiame labai daug valandų žiūrėdami į ekraną.

Taigi nenuostabu, kad tiek daug mūsų kenčia nuo akių nuovargio ir galvos skausmo, rašo ladbible.com.

Jis gali pasireikšti pulsuojančiu skausmu vienoje galvos pusėje, pykinimu, galvos svaigimu, jautrumu šviesai, pečių įtempimu, sausomis akimis, o tam tikrais atvejais – migrena.

Asociatyvi nuotrauka

Nėra vienos priežasties, kodėl taip nutinka, tačiau ilgalaikis mėlynos šviesos poveikis, netinkama laikysena ir tinkamo atstumo tarp savęs ir ekrano nesilaikymas gali prisidėti prie akių nuovargio ir galvos skausmo, susijusio su ekrano naudojimu.

Kaip rašo „MedicalNewsToday“, pasak gydytojos Nancy Hammond, yra kelios paprastos rekomendacijos, kurios gali padėti:

  • Reguliarios pertraukos nuo kompiuterio, pavyzdžiui, kas 20 minučių 20 sekundžių atitraukti akis nuo ekrano.

  • Tinkamas foninis apšvietimas. Rekomenduojama kompiuteriu naudotis netiesioginiame apšvietime ir stengtis, kad šalia nebūtų ryškios ar akinančios šviesos.

  • Laikytis tinkamo atstumo nuo ekrano. Idealus atstumas tarp akių ir ekrano yra 50-100 cm, o ekrano viršus turi būti akių lygyje arba šiek tiek žemiau.

Asociatyvi nuotrauka

Su ekranu susijusį akių nuovargį ir galvos skausmą taip pat galima gydyti nereceptiniais nuskausminamaisiais vaistais ir akių lašais, tačiau, jei simptomai išlieka arba stiprėja, vertėtų pasikonsultuoti su optiku arba šeimos gydytoju.