Trečius metus leidžiamą TOP 1000 įmonių reitingą sudaro Europos įmonės, kurios pasiekė didžiausią metinį pajamų augimo tempą nuo 2014 iki 2017 metų.

Aukščiausiai šiame sąraše yra kompanija „Deeper“, užimanti 246 vietą, kurios pajamos augo 580 proc.

„Šį tarptautinį pripažinimą pelnė visa „Deeper“ profesionalų komanda – kurianti tendencijas diktuojančias technologijas, teikianti geriausią klientų aptarnavimą ir taikanti inovatyvius rinkodaros bei pardavimų sprendimus. Toks įvertinimas mums reiškia, kad einame teisingu keliu. Niekas kitas, tik mūsų pastangos padėjo ten atsidurti ir niekas kitas, tik mes patys ateityje pademonstruosime dar geresnius rezultatus“, – komentuoja „Deeper“ generalinis direktorius Vilius Juraitis.

Skaitmeninės rinkodaros agentūra „Good one“ užima 377 vietą, bendrovės augimas vertinamuoju laikotarpiu – 431 proc.„Tai, kad esame pastebimi ir tarptautinėje erdvėje – mūsų įdirbio ir pasirinktos strategijos rezultatas. Investuojame į įrankius, kurie leidžia matuoti ir analizuoti didelius duomenų kiekius ir priimti sprendimus su minimaliu žmogaus įsikišimu“, – sako „Good one“ direktorius Tomas Varnas.

  „Good one“ vadovai Tomas Varnas (dešinėje) ir Karolis Sukackas

Pasak jo, technologinis pranašumas konkurencinėje erdvėje suteikia galimybes itin efektyviai įgyvendinti reklamos kampanijas ir plėtoti klientų verslą globaliame internete.

Išmaniųjų ir inovatyvių IT paslaugų bendrovė „TeleSoftas“ užima 523 vietą, su 333 proc. augimu. „Šis pastarųjų penkerių metų augimas yra ilgamečio darbo rezultatas. „Telesoftui“ jau penkiolika metų: mes nesame startuolis, kur nuo vienos idėjos priklauso augimas, sėkmė ir rezultatai. „Telesoftas“ yra tokia kompanija, kurios centre yra žmonės, inžinerija, žinios, kūryba. Tai neatsiranda per naktį ir lygiai taip pat nesugriūna. Mes augome labai palaipsniui, tik, išties, didžiausias šuolis įvyko pastaraisiais penkiais metais. Bet šis pripažinimas ir šie augimo rodikliai tiesiog rodo teisingo požiūrio į darbą ir į verslą rezultatus“, – sako „TeleSofto“ komunikacijos ir rinkodaros projektų vadovė Emilija Kučytė.

„Kita vertus, mes nuo pat įkūrimo pradžios buvome globaliai mąstanti kompanija ir, kaip IT verslas, dirbome su tuo, kas šioje srityje yra nauja pasauliniu lygiu. Prieš penkiolika metų tai buvo tokie dalykai kaip geolokacija, pirmieji elektroniniai bilietai, o šiandien dirbame su 5G, virtualia ar maišyta realybe, ar dalinimosi ekonomika. Na, mūsų partneriai tai daro, bet mes visiškai įsiveliame į tas naujoves ir kuriame sprendimus, paremtus mašinų mokymuisi ir taip toliau. Žinoma, smagu matyti savo kompanijos vardą globaliame kontekste, bet mūsų akimis taip ir turėtų būti, jeigu tai, ką darai, darai, gerai“, – komentuoja ji.

Šiame sąraše taip pat yra viena bendrovė iš Latvijos – „MolPort“ (794 vieta) ir trys bendrovės iš Estijos: „Pipedrive“ (168 vieta), „Balteks Kem“ (219 vieta) ir „Taxify“, kuri, įspūdingai auginusi pajamas 12 231 proc. užėmė trečiąją šio reitingo vietą (visas reitingo sąrašas čia).