Maisto tinklaraščio „Skaniai ir lengvai“ autorė Indrė Denisovienė Helovino stalui rekomenduoja pasigaminti kraupiai gardžių užkandžių: „verkiančių akių“, įdarytas helovino paprikas, raganos šluotelių ir vaiduoklinių Helovino sausainių.
„Verkiačios akys“
Reikės:
parmos kumpio
mini mocarelos rutuliukų
įdarytų alyvuogių
granatų skonio balzaminio acto
Gaminimas:
1. Konditerinio maišelio antgalio pagalba padarykite skylutes mocarelos sūrio rutuliukuose. Tiesiog viduryje sūrio įspauskite konditerinio švirkšto antgalį ir atsargiai jį išimkite.
2. Į skylutę įdėkite įdarytą alyvuogę.
3. Rutuliukus gražiai apsukite parmos kumpiu. Jis čia tinka labiausiai, nes iš jo lengva išgauti norimą formą.
4. Ant paruoštų „akių“ išspauskite lašelį granatų skonio balzaminio acto – taip išgausite ašaros efektą. Skanaus!