Avižinė košė
Jums reikės:
- Avižų dribsnių – 150 g (geriausia – stambių, pilno grūdo, nesmulkintų)
- Vandens – 300 ml (arba pieno, jei tokį galite vartoti)
- Sviesto – 50-60 g
- Trečdalio arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomo šaukšto cukraus.
Proporciją galite keisti pagal savo poreikius. Nurodyti kiekiai skirti 1-2 asmenims.
Ruošimas
Užvirinkite vandenį, pasūdykite. Suberkite avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir intensyviai maišykite – taip susidarys puiki, aksominė košės tekstūra. Bemaišant įdėkite sviestą, suberkite cukrų.
Virkite apie 10 minučių visą laiką maišydami, kol košė dar turės šiek tiek skysčio.
Patiekite karštą su gabalėliu sviesto. Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (54)