Tinginį vilnietė gamina tiek tradicinį, tiek su varške.
„Tai desertas, kuris neturi sezono, kuris tiek žiemą, tiek vasarą puikiai tinka prie kavos puodelio. Vis tik mūsų šeimos nariai labiau pasisako už varškės tinginį. O gamindama varškės tinginį, kad nebūtų nuobodus ir visada vienodas, gardinu jį įvairiomis uogomis, vaisiais ar riešutais“, – dalijasi Audronė.
„Net neabejoju, kad taip patiektas tinginys gali tapti tikra stalo puošmena“, – rekomenduoja Zemenskienė.
Na o kad tinginys išties pavyktų tobulai, gerai ir gražiai pjautųsi, pasak pašnekovės, reikia, visų pirma, gerai išmaišyti produktus ir formuojant labai gerai paspausti, kad kuo mažiau liktų oro tarpelių.
Šįkart Audronė dalijasi žiemišku varškės tinginiu, kurį gamino su mandarinais ir granatų sėklomis. Desertas paruošiamas labai greitai, pastebi tinklaraštininkė.
Reikės: (naudojo 23 cm torto formą)
2 pak. sausainių,
450 g varškės,
250 g sviesto (kambario temperatūros),
1 skardinės kondensuoto pieno,
100 g balto šokolado,
4–5 mandarinų,
maždaug 1 granatos sėklų
Gaminimo eiga:
* Garų vonelėje ištirpinti šokoladą.
* Varškę ir sviestą sumaišyti maišytuvu.
* Į varškės masę supilti kondensuotą pieną, tirpintą šokoladą ir išsukti iki vientisos masės.
* Varškės masę supilti ant sausainių su vaisiais ir viską gerai išmaišyti.
* Į tortinės dugną patiesti kepimo popierių, šonus apjuosti acetatine juosta (jei turite). Ir paspaudžiant, kad neliktų tarpelių, sudėti paruoštą varškės masę.
* Tortinę pastatyti nakčiai į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
* Audronė puošė tortą mandarinais, pačios gamintais kokosiniais saldainiais, granatų sėklomis ir migdolų riekelėmis.
Skanaus.