Tinklaraštininkė juokauja negalėjusi atsilaikyti tai bangai, kuri apėmusi Dubajaus šokoladą. Tad nutarė pati jo pasigaminti.

„Gamybos procesas labai paprastas. Gal sunkiausia dalis buvo rasti ingredientų, nes tiek pistacijų pastos, tiek kataifi tešlos ne kiekvienoje parduotuvėje rasi“, - sako Augustė ir pataria šių produktų ieškoti turkiškų prekių parduotuvėse arba profesionalams skirtose prekybos centruose.

Augustės pagamintas Dubajaus šokoladas

Reikės:

2 plytelių šokolado (naudojau vieną juodą ir vieną pieninį)

šiek tiek balto šokolado papuošimui

150 g kataifi tešlos

30 g sviesto

100 g Saldaus pistacijų kremo

kelių šaukštelių Tahini pastos

saujelės smulkintų pistacijų

Gaminame:

  • Pirmiausiai išlydyti truputį balto šokolado ir juo pašlakstyti formelę. Jei šokoladas sunkiai lydosi - įdėkite pusę šaukštelio kokosų aliejaus.

  • Dėti formelę į šaldytuvą ar šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.

  • Tuomet išlydyti pusę juodojo ir pieninio šokolado ir jį paskleisti formoje. Dar pasistengti pasklaidyti į šonus, kad susidarytų ir šokolado šoninės sienelės. Vėl dėti formą į šaldytuvą sustingti.

Augustės pagamintas Dubajaus šokoladas

  • Kol šokoladas stingsta, pasiruošti įdarą. Kataifi tešlą supjaustyti gana smulkiai.

  • Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame apkepti tešlą iki kol ji gražiai paruduos ir taps traški.

  • Į dubenį berti apkeptą tešlą, pilti truputį pašildytą pistacijų kremą, tahini, smulkintas pistacijas. Viską gerai išmaišyti.

  • Įdarą sudėti į formelę ant sustingusio šokolado, truputį paspausti šaukštu.

  • Ant viršaus užlieti išlydytą likusį pieninį ir juodąjį šokoladą. Dėti į šaldytuvą porai valandų sustingti.

  • Atsargiai ištraukti iš formelės ir skanauti!

„Rezultatas yra wow! Tobulai skanu, labai trašku – rekomenduoju pamėginti visiems smaližiams“, – sako Augustė.

Augustės pagamintas Dubajaus šokoladas

Tai nėra pirmas eksperimentas Augustės virtuvėje. Pasidomėkite, kaip tinklaraščio „Ragautoja“ autorei sekėsi gaminti čeburekus ir kurie jų buvo skanesni:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją