Tinklaraštininkė juokauja negalėjusi atsilaikyti tai bangai, kuri apėmusi Dubajaus šokoladą. Tad nutarė pati jo pasigaminti.
„Gamybos procesas labai paprastas. Gal sunkiausia dalis buvo rasti ingredientų, nes tiek pistacijų pastos, tiek kataifi tešlos ne kiekvienoje parduotuvėje rasi“, - sako Augustė ir pataria šių produktų ieškoti turkiškų prekių parduotuvėse arba profesionalams skirtose prekybos centruose.
Reikės:
2 plytelių šokolado (naudojau vieną juodą ir vieną pieninį)
šiek tiek balto šokolado papuošimui
150 g kataifi tešlos
30 g sviesto
100 g Saldaus pistacijų kremo
kelių šaukštelių Tahini pastos
saujelės smulkintų pistacijų
Gaminame:
Pirmiausiai išlydyti truputį balto šokolado ir juo pašlakstyti formelę. Jei šokoladas sunkiai lydosi - įdėkite pusę šaukštelio kokosų aliejaus.
Dėti formelę į šaldytuvą ar šaldiklį, kad šokoladas sustingtų.
Tuomet išlydyti pusę juodojo ir pieninio šokolado ir jį paskleisti formoje. Dar pasistengti pasklaidyti į šonus, kad susidarytų ir šokolado šoninės sienelės. Vėl dėti formą į šaldytuvą sustingti.
Kol šokoladas stingsta, pasiruošti įdarą. Kataifi tešlą supjaustyti gana smulkiai.
Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame apkepti tešlą iki kol ji gražiai paruduos ir taps traški.
Į dubenį berti apkeptą tešlą, pilti truputį pašildytą pistacijų kremą, tahini, smulkintas pistacijas. Viską gerai išmaišyti.
Įdarą sudėti į formelę ant sustingusio šokolado, truputį paspausti šaukštu.
Ant viršaus užlieti išlydytą likusį pieninį ir juodąjį šokoladą. Dėti į šaldytuvą porai valandų sustingti.
Atsargiai ištraukti iš formelės ir skanauti!
„Rezultatas yra wow! Tobulai skanu, labai trašku – rekomenduoju pamėginti visiems smaližiams“, – sako Augustė.
Tai nėra pirmas eksperimentas Augustės virtuvėje. Pasidomėkite, kaip tinklaraščio „Ragautoja“ autorei sekėsi gaminti čeburekus ir kurie jų buvo skanesni: