Šiam patiekalui jums reikės:

  • apie 250 g jautienos ar veršienos kepenėlių;
  • 2-3 svogūnų;
  • 100 ml pieno;
  • šviežių petražolių;
  • baltojo vyno;
  • ekologiško žolelių sultinio kubelių;
  • žaliosios arba paprastos citrinos;
  • šviežios duonos, pavyzdžiui, itališkos ciabatta;
  • druskos ir pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus, šiek tiek sviesto.
Kepenėlės venecijietiškai

Nulupkite kepenėles ir jas supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Pamirkykite piene ne mažiau nei vieną valandą.

Į keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, ant vidutinio stiprumo ugnies troškinkite juos tol, kol jie švelniai paruduos. Kad svogūnai neišsausėtų, įpilkite šiek tiek žolelių sultinio ir baltojo vyno bei patroškinkite (apie 20 minučių). Kai svogūnai suminkštės ir bus salstelėję, išimkite juos iš keptuvės ir perdėkite į kitą indą.

Kepenėlės venecijietiškai

Į keptuvę įdėkite šiek tiek sviesto, įpilkite aliejaus. Pakepkite nusausintas kepenėlių juosteles iš abiejų pusių 2-3 minutes arba kol švelniai apskrus. Svarbu, kad neperkeptumėte, nes jos sukietės. Didesnius gabalėlius pasmulkinkite peiliu.

Kepenėlės venecijietiškai

Kol keps kepenėlės, įkaitinkite orkaitę ir joje paskrudinkite pjaustytą šviežią itališką duoną.

Kai kepenėlės apskrus, sudėkite troškintus svogūnus, įpjaustykite smulkintas petražoles, švelniai išmaišykite, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų, pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Kepenėlės venecijietiškai

Ant šiltos traškios duonelės uždėkite karštas kepenėles su svogūnais, papuoškite žolelėmis ir patiekite.

Kepenėlės venecijietiškai

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)