„Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.
Ingredientai tešlai:
- 110 g minkšto sviesto
- 40 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 150 g miltų
- 40 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
Citrininiam įdarui:
- 2 kiaušiniai
- 3 kiaušinių tryniai
- 60 ml riebios grietinėlės
- 1 didelė citrina
- 60 g cukraus
- Cukraus pudra
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suformuokite tešlą, įsukite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atvėsusią tešlą padalykite į 4 lygias dalis, o kiekvieną iš jų – dar į 6 gabalėlius. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką, Sudėkite į kepimo formeles ir prispauskite prie kraštų. Jei tešla limpa prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu. Kiaušinius, trynius, grietinėlę, sultis ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Išpilstykite į formeles. Orkaitėje kepkite apie 15 minučių, kol įdaras sutvirtės, o tešlos krašteliai dailiai parus. Neperkepkite. Puoškite plakta grietinėle su cukrumi bei turimomis šviežiomis uogomis.