Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai tešlai:

  • 110 g minkšto sviesto
  • 40 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 150 g miltų
  • 40 g kvietinių miltų
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
Citrininiai keksiukai


Citrininiam įdarui:

  • 2 kiaušiniai
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 60 ml riebios grietinėlės
  • 1 didelė citrina
  • 60 g cukraus
  • Cukraus pudra
Citrininiai keksiukai


Gaminimo eiga:

Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį ir išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Suformuokite tešlą, įsukite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atvėsusią tešlą padalykite į 4 lygias dalis, o kiekvieną iš jų – dar į 6 gabalėlius. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką, Sudėkite į kepimo formeles ir prispauskite prie kraštų. Jei tešla limpa prie rankų, sudrėkinkite jas vandeniu. Kiaušinius, trynius, grietinėlę, sultis ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Išpilstykite į formeles. Orkaitėje kepkite apie 15 minučių, kol įdaras sutvirtės, o tešlos krašteliai dailiai parus. Neperkepkite. Puoškite plakta grietinėle su cukrumi bei turimomis šviežiomis uogomis.

Citrininiai keksiukai