„Kartais eksperimentai virtuvėje būna tokie, kad suvalgai juos tik dėl to, kad gaila išmesti maistą. Bet būna ir tokie kaip šis tortasbeeeelekaip skanus! Išėjo taip gerai, kad per dvi savaites gaminau jau du kartus. Pabandykit ir jūs!“ – ragina tinklaraštininkė.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Reikės:

320 g „Oreo“ ar panašių sausainių

120 g sviesto

400 g maskarponės sūrio

80 g lengvo kreminio sūrio (Philadelphia light ar panašiai)

100 g baltojo šokolado

Gaminimas:

1. Sausainius atskirti nuo per vidurį esančio kremo. Kremą atidėti į šoną, o pačius sausainius su S formos smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Keletą trupinių šaukštų taip pat atidėti į šoną.

2. Išlydyti sviestą ir sumaišyti jį su sausainiais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir gerai paspausti, kad pagrindas būtų lygus. Įdėti į šaldytuvą.

3. Į puodą sudėti maskarponę, kreminį sūrį, nuo sausainių likusį kremą ir baltąjį šokoladą. Ant silpnos kaitros vis pamaišant kaitinti tol, kol kremas taps vientisas.

4. Į kremą suberti prieš tai atidėtus sausainių trupinius ir viską išmaišyti.

5. Supilti kremą ant pagrindo ir palikti šaldytuve sustingti per naktį.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją