„Kartais eksperimentai virtuvėje būna tokie, kad suvalgai juos tik dėl to, kad gaila išmesti maistą. Bet būna ir tokie kaip šis tortas – beeeelekaip skanus! Išėjo taip gerai, kad per dvi savaites gaminau jau du kartus. Pabandykit ir jūs!“ – ragina tinklaraštininkė.
Sūrio tortas
Reikės:
320 g „Oreo“ ar panašių sausainių
120 g sviesto
400 g maskarponės sūrio
80 g lengvo kreminio sūrio (Philadelphia light ar panašiai)
100 g baltojo šokolado
Gaminimas:
1. Sausainius atskirti nuo per vidurį esančio kremo. Kremą atidėti į šoną, o pačius sausainius su S formos smulkintuvu sutrinti iki trupinių. Keletą trupinių šaukštų taip pat atidėti į šoną.
2. Išlydyti sviestą ir sumaišyti jį su sausainiais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir gerai paspausti, kad pagrindas būtų lygus. Įdėti į šaldytuvą.
3. Į puodą sudėti maskarponę, kreminį sūrį, nuo sausainių likusį kremą ir baltąjį šokoladą. Ant silpnos kaitros vis pamaišant kaitinti tol, kol kremas taps vientisas.
4. Į kremą suberti prieš tai atidėtus sausainių trupinius ir viską išmaišyti.
5. Supilti kremą ant pagrindo ir palikti šaldytuve sustingti per naktį.
Skanaus!