„Virtuvėje pas pauliusweets" projekte yra kuriami kulinariniai videoreceptai, kur maisto tinklaraštininkai gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.
Ingredientai dešrainiams:
- 4 jautienos dešrelių, skirtų kepti ant grilio;
- 4 bandelių dešrainiams;
- 60 g kieto fetos sūrio;
- geros saujos mėgstamų alyvuogių;
Ingredientai „tzatziki“ padažui:
- 200 g graikiško jogurto;
- 2 trumpavaisių agurkų;
- 1 citrinos sulčių;
- ryšelio krapų;
- 2 a. š. česnako granulių;
- šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos;
Gaminimo eiga:
1. Agurką sutarkuojame, krapus labai smulkiai susmulkiname. Nuo agurkų, kiek įmanoma, nuspaudžiame skystį. Visus ingredientus gerai išmaišome. Jei kažko trūksta, galima įberti šiek tiek cukraus.
2. Alyvuoges šiek tiek susmulkiname, fetą sutrupiname.
3. Ant grilio dedame dešreles, kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Likus porai minučių dedame dešrainių bandeles sušilti.
4. Komplektuojame dešrainius: tepame šiek tiek „tzatziki“, dedame dešrelę, dar šiek tiek „tzatziki“ ant viršaus, barstome alyvuogėmis, feta bei krapais.