Visgi sugalvojau, kad reikėtų išbandyti. Išbandžiau. Patiko.

Vietoj cukraus naudojau gerai sunokusius bananus, įdėjau šaukštą aguonų, makaronus naudojau smulkius.

Jei reikia idėjų pusryčiams ar lengvai vakarienei – štai ir turite.

4 asmenims, apie 1.5 val.

  • 2 sunokusių bananų
  • 100 g orzo makaronų
  • 500 g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukštas aguonų (nebūtina)
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos


Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės, tik jokiu būdu nepervirkite. Nusunkiame makaronus ir apšlakstome aliejumi, kad nesuliptų.

Varškę ištriname su kiaušiniais ir bananais(prieš tai bananus sutriname maisto trintuvu). Sudedame makaronus, aguonas, druską ir gerai išmaišome.

Kepimo indą patepame aliejumi arba sviestu(galima dar ir džiūvėsėliais arba manais pabarstyti) ir sudedame varškės masę.
Kepame 180 C. orkaitėje apie valandą, kol apkepas iškeps.

Valgyti galite su grietine, uogiene ar jogurtu.

Skanaus!

Varškės apkepas su makaronais