4 porcijos
Reikės:
- 2 keptų vištienos krūtinėlių (arba pusės keptos vištos)
- 1 nedidelio obuolio
- 1 nedidelio saliero stiebo
Padažui:
- 4 valg. š. majonezo
- 4 valg. š. grietinės
- 1 saujelės susmulkintų svogūnų laiškų
- 2 valg. š. pieno
- 1 valg. š. balto acto
- 1 arb. š. rudo cukraus
- 0,5 arb. š. džiovintų krapų (arba saujelės šviežių krapų)
- 2 žiupsnių čili pipiro miltelių
- 1 žiupsnio juodųjų pipirų
- druskos (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Padažas – visus padažui skirtus ingredientus sumaišome viename indelyje.
2. Susmulkiname vištienos krūtinėles (jei naudojate pusę vištos ar kitas vištos dalis, tuomet išimkite kauliukus ir susmulkinkite). Salierą ir obuolį supjaustome kubeliais (obuolio lupti nereikia).
3. Viename inde sumaišome vištieną, salierą, obuolį ir padažą. Mišrainę palaikome šaldytuve 15-20 minučių, kad visi skoniai susijungtų. Patiekiame kaip patinka (aš uždėjau po 1 valg. š. ant skrudinto batono riekelių).