Perka mažiau, bet kokybiškų produktų
Dažnai nespėjame susimastyti, kad į šiukšlinę keliauja ne tik maisto likučiai, bet ir šaldytuve prastovėję, pamiršti ir sugesti spėję produktai. Todėl žinoma verslininkė Liucina Rimgailė savo namuose stengiasi vadovautis viena taisykle – maistą pirkti mažesnėse pakuotėse, kad vėliau nesunaudotų produktų netektų išmesti.
Taupyti padeda planavimas
Liucina Rimgailė sako, kad jei šaldytuve turi net ir nedaug, bet universalių produktų, iš kurių gali pagaminti vakarienę ar iškepti pyragą svečiams, ji neskuba vėl apsipirkinėti – pirmiau sunaudoja tai, ką jau turi namuose.
Ir kviečia pasilepinti naminių sūrelių receptu – šis desertas patiks visai šeimai, o labiausiai – vaikams: „Gaminant patariu neriboti savo fantazijos, nes įdarui puikiai tiks tiek šviežios ar šaldytos uogos, tiek karamelė ar riešutai.“
Patiekalui reikės:
2 pakeliai varškės (9%);
50 g minkšto, kambario temperatūros sviesto;
30 g grietinėlės (36%);
Cukraus pagal skonį;
Šiek tiek vanilės pastos;
50 g braškių (šviežių arba šaldytų);
50 g vyšnių (šviežių arba šaldytų);
3 g želatinos;
18 g vandens;
plytelė baltojo šokolado;
apie 30-40 g bekvapio aliejaus.
Kaip gaminti:
* Braškes ir vyšnias (naudojau šaldytas) sudėti į puodą. Įberti 2 šaukštus cukraus pudros (arba pagal skonį). Pavirti apie 5 minutes.
* Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti išbrinkti. Po to supilti ją į dar karštas uogas ir maišyti, kol ištirps. Tada perpilti į kitą indą ir pastatyti į šaldytuvą, kad apstingtų.
* Varškę, sviestą, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilę sudėti į trintuvą. Sutrinti iki vientisos masės.
* Į silikoninę formelę įdėti dalį varškės. Tuomet juostelę uogų ir vėl varškės. Viską išlyginti ir pastatyti maždaug valandai į šaldiklį.
* Šokoladą ištirpinti ir įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti. Mirkyti į jį iš šaldiklio išimtus sūrelius. Geriausia dėti ant kepimo popieriaus.
* Padėti į šaldytuvą, kad sūreliai atitirptų.
Skanaus!