Reikės:
350 g smulkintos jautienos ir kiaulienos
1 kiaušinio
500 g marinuotų burokėlių
1–2 morkų
1 bulvės
raudonų arba baltų konservuotų pupelių
poros a. š. krienų
lauro lapų
šviežios kalendros
citrinos
druskos
pipirų
1 v. š. grietinės
Šalia:
juodos duonos su sviestu
raugintų agurkų
Gaminimas:
Faršą pagardiname druska ir prieskoniais, įmušame kiaušinį, išminkome. Lipdome mažus kukulius ir dedame į puodą virti.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepiname susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas arba smulkiai supjaustytas morkas.
Pakepinę viską verčiame į puodą su kukuliais, įdedame lauro lapų.
Jei reikia – įpilame dar vandens. Sudedame burokėlius, pupeles, smulkintą bulvę ir verdame toliau vis pamaišydami.
Patiekiame su grietine, sviestu ir kalendromis pagardinta duona bei pjaustytais raugintais agurkais.
Skanaus!
Viso pokalbio su E. Jackaite kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.