Reikės:

350 g smulkintos jautienos ir kiaulienos

1 kiaušinio

500 g marinuotų burokėlių

1–2 morkų

1 bulvės

raudonų arba baltų konservuotų pupelių

poros a. š. krienų

lauro lapų

šviežios kalendros

citrinos

druskos

pipirų

1 v. š. grietinės

Šalia:

juodos duonos su sviestu

raugintų agurkų

Gaminimas:

  • Faršą pagardiname druska ir prieskoniais, įmušame kiaušinį, išminkome. Lipdome mažus kukulius ir dedame į puodą virti.

  • Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepiname susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas arba smulkiai supjaustytas morkas.

  • Pakepinę viską verčiame į puodą su kukuliais, įdedame lauro lapų.

  • Jei reikia – įpilame dar vandens. Sudedame burokėlius, pupeles, smulkintą bulvę ir verdame toliau vis pamaišydami.

  • Patiekiame su grietine, sviestu ir kalendromis pagardinta duona bei pjaustytais raugintais agurkais.

Skanaus!

Viso pokalbio su E. Jackaite kviečiame klausytis laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)