Tinklaraštininkė tikina: šis „Sostinės“ keksiukų receptas yra originalus – iš praėjusio šimtmečio.
„Mano mama daug metų dirbo konditere, tai šis gaminys natūraliai ir nusėdo mūsų namuose, o prieš porą metų senuose jaunystės archyvuose atradau jį iš naujo. Išties tai labai puikus kepinys: viduje minkštas, sodrus, drėgnas, o iš išorės – traški plutelė“, – sako Zina iš Palangos.
„Minkšti, kvapnūs, traškia plutele pasidengę „Sostinės“ keksiukai kai kam primins jaunystę, o kai kam paaiškės, kokius desertus valgė jų babytės praeitame šimtmetyje“, – pastebi tinklaraštininkė.
Zina kviečia pasigaminti skaniuosius keksiukus ir pabrėžia: visa paslaptis – sviesto kiekis, kurį labai svarbu išplakti iki purumo.
Reikės:
180 g minkšto sviesto
180 g cukraus
3 kiaušinių
240 g miltų
vanilės
druskos žiupsnelio
1 a. š. kepimo miltelių
100 g nuplautų ir nusausintų razinų
* 180 g minkšto sviesto išplakame su 180 g cukraus iki kreminės konsistencijos. Gali cukrus ir neištirpti iki galo, bet sviestas turi gerai pabalti ir padidėti du kartus. Cukraus, žinoma, galima mažinti, bet originale yra taip.
* Kai jau sviestas purus ir pabalęs, po vieną įmušame 3 kiaušinius ir gerai išplakame. Sviestas ir kiaušiniai turi būti vienodos temperatūros.
* Na o tada beriame 240 g miltų, vanilės, vos vos druskos ir arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Ramiai šaukštu sumaišome ir pabaigai suberiame 100 g nuplautų ir nusausintų razinų. Tešla neturi būti kieta ir neturi būti skysta. Šaukštu užpildome formeles ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusę valandos.
***
Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Maistas“ projekto „Iš aukso fondo“ dalis. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei ir jūs norite pasidalinti receptu, kurį paveldėjote iš tėvų ar senelių, mielai lauksiu – rašykite man: roma.macijauskaite@delfi.lt.