Konditerė gamindama šį desertą užtrunka iki 2 val.
„Paukščių pienas gali būti puiki dovana jūsų artimajam ar nuostabaus skonio vaišės užsukusiems svečiams. Pagal šį receptą pagamintas paukščių pienas laikomas šaldytuve ir gali išsilaikyti apie 3-5 dienas“, – sako socialinio puslapio „Laima cakes“ kūrėja ir kviečia bandyti.
Paukščių pienas
Ingredientai:
130 g sutirštinto pieno
240 g sviesto
150 g kiaušinio baltymo
350 g cukraus
220 g vandens
12 g agar-agaro
1 vanilės ankšties ar 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos.
Gamybos metu Laima naudoja 20x20 cm dydžio metalinę konditerinę formą. „Galite naudoti kokią kitą panašaus diametro formą, iš kurios būtų galima lengvai išimti. Galima ją iškloti maistine plėvele. Visi produktai darbo metu turi būti kambario temperatūros“, – pastebi.
Darbo eiga:
Kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu plakame mikseriu iki vientisos masės. Išplakus padedame į šalį.
Vandenį, cukrų ir agar-agarą, vanilės sėklas pilam į puodą, pamaišome ir verdame sirupą iki 110 laipsnių.
Kai sirupas pasiekia 108 laipsnius, pradedame plakti baltymus mikseryje (ar su rankiniu mikseriu) iki purios masės.
Kai sirupas pasiekia 110 laipsnių, pradedame jį po truputį pilti į plakamus baltymus.
Supylus sirupą masė plakam, kol ji atvės iki 58 C.
Atvėsus masei dalimis dedame sviestą su sutirštintu pienu.
Sumaišome viską iki vientisos masės ir supilame į pasirinktą formą. Dirbame greitai, nes pasiekus 40 laipsnių, agar agaras pradeda stingti.
Nešame į šaldytuvą, kol sustings. Laima šaldytuve laiko iki 2 val.
Išėmus pjaustome norima forma. Laima pjausto pailga forma ar 5x5cm dydžio kvadratėliais.
Pagamintą paukščių pieną galime apvolioti: tamsioje kakavoje, liofilizuotų vaisių pudroje, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse.
Taip pat galite masę gardinti pistacijų pasta, lazdyno riešutų pralinė.
„Pagal šį receptą pagamintas paukščių pienas laikomas šaldytuve ir gali išsilaikyti apie 3-5 dienas. Svarbu užtikrinti, kad jis būtų laikomas sandariai uždarytoje talpoje, kad neprisigertų kitų kvapų ir neapdžiūtų. Agar-agaras suteikia gaminiui stangrumo, todėl jo tekstūra išliks tinkama“, – sako konditerė Laima Vizbarienė.