Šis receptas tiks ir tiems, kurie nemėgsta suktis virtuvėje, o konditerija atrodo tikras iššūkis.

„Dabar vaikystę primenantį skanėstą galėsite pasigaminti patys savo namų virtuvėje ir tik per 20 min. Sunku patikėti? Patikėkite, nes šį kartą sužinosite, kaip sutaupyti laiko neruošiant jam specialios tešlos“, – sako virtuvės šefas Alfas Ivanauskas.

Ir tikina, kad kartą išbandžius šį receptą, norėsis jį gaminti ir gaminti.
Burnoje tirpstantis medaus tortas tik per 20 min.

2 asm. reikės:

3–4 pakelių mėgstamų sausainių
3–4 šaukštų medaus
1 stiklinės įvairių vaisių sulčių

Kremui:

600 g šaltos grietinėlės
3 šaukštų ekologiško cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
10 g želatinos (birios arba lapeliais)
100 ml šalto vandens
500 g riebios šaltos grietinės
3 citrinų

Gaminimas:

1. Į dubenį pilkite šaltą grietinėlę, berkite ekologiško cukraus ir šluotele plakite iki stambesnių putų. Berkite vanilinio cukraus, išmaišykite.

2. Želatiną palaikykite šaltame vandenyje apie 10 min., tada nupilkite vandenį ir maišydami
pakaitinkite, kol ji ištirps.

3. Į kremą dėkite grietinę ir lengvai šluotele maišykite. Maišant supilkite ištirpusią želatiną. Įtarkuokite citrinos žievelės, išmaišykite.

4. Į medų pilkite įvairių vaisių sulčių ir maišykite. Įspauskite 2 citrinų sulčių, išmaišykite ir pilkite į tokį indą, kuriame būtų patogu mirkyti sausainius.

5. Galite naudoti torto formą arba lėkštę su formavimo žiedu, apačią apsukite foliją – taip masė tikrai neišbėgs.

6. Sausainius mirkykite medaus-sulčių skystyje ir dėliokite į formą. Padengus apačią, dėkite kremo ir taip sluoksniuokite iki viršaus.

7. Geriausia tortą palaikyti šaldytuve per naktį.

8. Puoškite arba likusiais sausainiais juos sutrupindami, medaus koriu, šviežiomis uogomis ar gėlių žiedlapiais.

PATARIMAI

1. Sausainių mirkymo skystis arba kremas turi būti pakankamai rūgštus, kad būtų atsvara saldiems sausainiams. Nepagailėkite citrinos sulčių.

2. Jei norite, kad jis būtų gausesnis kremo ir šlapesnis, sluoksniuose tepkite daugiau kremo. O jei mėgstate daugiau sluoksnių, dėkite visko po lygiai.

3. Vidurinį sluoksnį galite ištepti spanguolių, bruknių ar juodųjų serbentų uogiene.

Daugiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją