Tad štai vienas lengviausių, tačiau gardžiu skoniu nenusileidžiantis kitiems patiekalams, receptas. „Aštrios krevetės su ryžių makaronais“ paruošimo laikas vos 20 min, o skonis nustebins net išrankiausią moterį.
Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.
Reikės 2 asmenims:
- 500 g apvirtų krevečių (tinka ir lukštentos arba neapvirtos. Jei naudosite neapvirtas, kepkite kol pakeis spalvą);
- pusė galvutės česnako;
- 1 aitrioji paprika (jei didelė, užteks ir pusės);
- sauja petražolių;
- pusė arbatinio šaukštelio druskos;
- 50 g sviesto;
- 200 g ryžių makaronų;
- pusė citrinos sulčių;
Gaminimo eiga:
Krevetes nuplauname ir nusausiname. Česnaką, petražoles ir papriką smulkiai susmulkiname ir sutriname su druska. Įkaitiname keptuvę ir ištirpiname sviestą. Sudedame nusausintas krevetes ir susmulkintus likusius ingredientus. Išmaišome. Pakepiname apie 4-5 min. Makaronus dedame į verdantį vandenį, palaikome 10 minučių. Nupilame vandenį ir sudedame į lėkštę. Ant viršaus supilame krevetes su padažu.