Virtuvėje pas pauliusweets" projekto autorius Paulius Balčiukynas, kartu su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai:

• 500 g maskarponės sūrio;
• 4 kiaušinių (4 trynių, 2 baltymų);
• 5 šaukštų cukraus;
• 200 g sausainių pirštelių;
• 300 ml juodos stiprios kavos;
• Romo esencijos;
• Tamsios kakavos;
• Didelių šokoladinių kiaušinių;

Gaminimo eiga:

Velykinis tiramisu

Trynius atskirti nuo baltymų bei išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.

Velykinis tiramisu

Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, įpilti romo esencijos. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. Atskirti šokoladinių kiaušinių puseles. Sausainius keliomis sekundėmis įmerkti į kavą.

Velykinis tiramisu

Kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti iki pat šokoladinių kiaušinių viršaus.

Velykinis tiramisu

Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Įdėti į šaldytuvą per naktį. Arba 4 valandomis. Dekoruoti pagal fantaziją.

Velykinis tiramisu