Taip pat yra ekologiškų kiaušinių, itališkų miltų, sviesto, linų sėmenų ir kitų ypatingų blynelių tešlai reikalingų produktų.
Kaip išsikepti paprastus, bet labai skanius, purius ir riebalų neprisitraukusius blynelius?
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g miltų
- 200 ml pieno (nebūtinai kupranugarių, puikiai tiks ir karvių ar ožkų)
- 2 valgomų šaukštų linų sėmenų
- 2 valgomų šaukštų cukraus
- 50 g sviesto
- žiupsnelio druskos
- uogienės, grietinės ar kokio kito mėgstamo pagardo.
Kadangi turėjome šaldytuve anksčiau pirkto konservuoto kaštonų kremo – prie kupranugarių pienu pagardintų blynų – pats tas.
Paruošimas ir kepimas
Dubenyje gerai išplakite atskirtus kiaušinių trynius su cukrumi ir druska iki purios masės. Įpilkite pieną, dar kartą gerai išmaišykite. Suberkite prasijotus miltus, gerai išmaišykite. Atskirtus kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Supilkite išplaktą kiaušinio baltymą į blynų tešlą, švelniais judesiais išmaišykite, bet neplakite. Atsargiai įmaišykite linų sėmenis. Leiskite tešlai šiek tiek pasibrandinti kambario temperatūroje – apie 10-15 min. Jei pavyko paruošti jogurto tekstūros tešlą – puiku!
Ant vidutinės (labiau silpnos ugnies) įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite gabalėlį sviesto. Iš tešlos suformuokite blynelius keptuvėje ir apkepkite iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
Minkšti, purūs ir burnoje tirpstantys blyneliai pamalonins jūsų skonio receptorius! Ragaukite su uogiene, grietine ar bet kuo, kas jums patinka ir tinka.