4 porcijos
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio bulvių
- 2 nedidelių marinuotų agurkų
- 1 nedidelės skardinės šprotų
- 1 didesnės saujos konservuotų žirnelių
- 0,5 raudonos paprikos
- 0,5 nedidelio svogūno
- 3-4 valg. š. majonezo
- druskos, juodųjų pipirų
- šviežių krapų ar petražolių (nebūtina)
Gaminimas:
1. Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir nulupame.
2. Bulves, marinuotus agurkus, papriką ir nuluptą svogūną supjaustome mažais kubeliais.
3. Į didesnę lėkštę ar dubenį sudedame bulves, užberiame marinuotus agurkus, svogūną, papriką ir žirnelius. Apibarstome druska, juodaisiais pipirais. Iš aliejaus išimame šprotus ir išdėliojame ant mišrainės. Į mišrainės vidurį dedame majonezo ir apibarstome susmulkintais krapais ar petražole. Skanaus!
Mišrainę galima patiekti ir atskiruose dubenėliuose ar lėkštėse.