„Tinginys – mūsų šeimoje vienas iš mėgstamiausių desertų. O man jis patinka tuo, kad pagaminamas labai greitai, yra vietos improvizacijai, visada pavyksta ir pirmas dingsta nuo stalo. Turiu visą – net 18 – tinginių receptų kolekciją. Bet joje nebuvo nė vieno palankesnio sveikatai recepto – be pieno produktų, su pilno grūdo sausainiais ar pan. Tad mintis pagaminti būtent tokį desertą kirbėjo jau seniai, tačiau tuo pačiu jis turėjo būti ir patrauklus vaikams, nes, kaip žinia, vaikai yra geriausi skonio kritikai, ypač desertų“, – dalijasi tinklaraštininkė.

valgė spalvė, Živilė Stumbrienė

Živilė pasakoja, kad šaltyje džiovintų uogų miltelius dažnai naudoja desertų puošyboje – jie suteikia ne tik estetišką vaizdą, bet ir kvepia vasarą bei uogomis.

„Tad ir puošdama desertus šiųmetėms Kalėdoms pagalvojau: o kodėl ir tinginys negali kvepėti vasara – juk dabar tas laikas, kai saulės ir vasaros ilgimės labiausiai. Tad patį receptą ir padiktavo šaltyje džiovintų braškių milteliai. O kai pagrindinis ingredientas yra natūralus, kiti ingredientai tiesiog negali būti bet kokie. Teko kiek paeksperimentuoti, bet galiausiai gavosi tobulas tinginys! Tiek spalva, tiek ir tekstūra“, – džiaugiasi tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja.

Braškinis tinginys

Braškinis tinginys

Reikės:

• 400 ml kokosų pieno (18% riebumo)

• 100 g kakavos sviesto

• 100 g braškių miltelių

• 3-5 šaukštų agavų sirupo

• 480 g pasirinktų sausainių

Gaminimas:

  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

  • Sausainius sulaužykite smulkiais gabaliukais.

  • Ant nedidelės kaitros iki vientisos masės ištirpinkite kakavos sviestą, agavų sirupą ir kokosų pieną. Neužvirkite!

  • Į kiek pravėsusią masę įmaišykite braškių miltelius ir viską kruopščiai išmaišykite. Gautą masę pilkite ant sausainių ir vėl išmaišykite. Sudėkite į pasirinktą formą, šaukštu paspaudykite paviršių, kad neliktų oro tarpų. Palikite šaldytuve per naktį.

  • Prieš patiekdami papuoškite.

Braškinis tinginys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją