Tinklaraštininkė pasakoja, kad cukinijų lietinius galima kepti pagal norą – tiek pikantiško skonio, tiek saldesnius.

  • Žinoma, pastebi A. Zemenskienė, galima kepti ir mažus blynelius, didelio skirtumo nebus, tačiau Audronei labiau patiko dideli blynai, lietiniai – vis kitaip.

Cukinijų lietiniai

Tinklaraštininkė cukinijų lietinius rekomenduoja patiekti su grietine, jogurtu, grūdėta ar paprasta varške, uogiene ir t.t.

„Mes valgėme be įdaro, su trintomis uogomis, grietine, bet galima ir patinkantį įdarą įsukti – sūrio, lašišos, mėsos ar varškės ir pan.

Cukinijų lietiniams reikės:

1 cukinijos,

500 ml kefyro,

1 kiaušinio,

250 g miltų,

prieskoninių žolelių (pagal skonį ir poreikį),

cukraus (pagal skonį ir poreikį),

žiupsnelio druskos,

aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

  • Cukiniją sutarkuokite burokine trintuve.

  • Į indą sudėkite tarkuotas cukinijas (susidariusį skystį nupilkite), supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, prieskonines žoleles, pagardinkite žiupsneliu druskos, įberkite truputį cukraus ir išmaišykite (masė gaunasi tirštoka, bet tokia ir turi būti).

Cukinijų lietiniai

Kepkite lietinius keptuvėje ant šlakelio aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.

Patarimas: įpylus lietinių masės į keptuvę, ją paskirstykite, palyginkite mentele, kad lietinio paviršius būtų lygesnis.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)