Tinklaraštininkė pasakoja, kad cukinijų lietinius galima kepti pagal norą – tiek pikantiško skonio, tiek saldesnius.
Žinoma, pastebi A. Zemenskienė, galima kepti ir mažus blynelius, didelio skirtumo nebus, tačiau Audronei labiau patiko dideli blynai, lietiniai – vis kitaip.
Tinklaraštininkė cukinijų lietinius rekomenduoja patiekti su grietine, jogurtu, grūdėta ar paprasta varške, uogiene ir t.t.
„Mes valgėme be įdaro, su trintomis uogomis, grietine, bet galima ir patinkantį įdarą įsukti – sūrio, lašišos, mėsos ar varškės ir pan.
Cukinijų lietiniams reikės:
1 cukinijos,
500 ml kefyro,
1 kiaušinio,
250 g miltų,
prieskoninių žolelių (pagal skonį ir poreikį),
cukraus (pagal skonį ir poreikį),
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Cukiniją sutarkuokite burokine trintuve.
Į indą sudėkite tarkuotas cukinijas (susidariusį skystį nupilkite), supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, prieskonines žoleles, pagardinkite žiupsneliu druskos, įberkite truputį cukraus ir išmaišykite (masė gaunasi tirštoka, bet tokia ir turi būti).
Kepkite lietinius keptuvėje ant šlakelio aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.
Patarimas: įpylus lietinių masės į keptuvę, ją paskirstykite, palyginkite mentele, kad lietinio paviršius būtų lygesnis.
Skanaus.