„Šitie batonėliai skoniu man primena „Twix“ batonėlius. Labai skanu, tad nuo stalo dingo akimirksniu! Juos ypač rekomenduoju tiems, kas mėgsta saldumynus, tačiau rūpinasi, kad cukraus kiekis patiekaluose būtų kiek įmanoma mažesnis. Šie batonėliai – sveikesnis desertas, nes vietoj cukraus naudoju medų, o riešutų sviesto ir šokolado nėra daug“, – sako tinklaraštininkė.

Pagamintą desertą Viktorija rekomenduoja laikyti šaldytuve ir padėti ant stalo prieš pat ragaujant. Nes tada jie bus patys skaniausi ir traškiausi.

Na o norintiesiems išbandyti – receptas.

Traškūs naminiai batonėliai, labai primenantys „Twix“

Reikės:

120 g kukurūzų dribsnių
240 g riešutų sviesto
110 g medaus(kitą kartą dėčiau gal 100 g, kad dar mažiau saldumo būtų, bet čia tik man, nes esu jautri saldumui)
1 a. š. vanilės
115 g ghee sviesto
becukrio šokolado papuošimui

Gaminimas

* Riešutų sviestą, medų, vanilę, ghee sviestą išlydyti ant ugnies.
* Išlydytą masę supilti į dribsnių masę ir gerai išmaišyti.
* Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginti ir šaukštu gerai paspausti.
* Dėti į šaldiklį 20–30 minučių.
* Ištraukti ir apipilti ant garų ištirpintu šokoladu. Ir dėti į šaldytuvą sustingti.
* Sustingusį pjaustyti ir skanauti. „Pažadu, tikrai norėsite kartoti“, – neabejoja V. Vaičekauskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)