Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai tešlai:

Kišas

• 200 g miltų;
• žiupsnelis druskos;
• 90 g sviesto;
• 1 suplakto kiaušinio;
• 1 šaukšto ledinio vandens;
• pusės citrinos sulčių;

Kišas

Įdarui:

• 3 kiaušinių;
• 200 ml pieno;
• 70 ml grietinėlės;
• žiupsnelis druskos, pipirų;
• cukinijos
• svogūnų laiškų;
• kelių pomidorų;
• šaltai rūkyto kiaulienos kumpio;
• fetos sūrio

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišykite su druska ir sutrinkite su sviestu kol susidarys trupiniai. Supilkite suplaktą kiaušinį, išminkykite tešlą ir įpilkite šalto vandens. Suspaudus į kamuolį įdėkite valandai į šaldytuvą. Supjaustykite cukiniją, pomidorus, svogūnų laiškus ir fetos sūrį. Susiplėšykite kumpį. Tešlą iškočiokite ir išklokite indą.

Kišas

Subadykite šakute ir pakepkite 15 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kiaušinius, pieną ir grietinėlę išplakite. Supilkite į indą su tešla. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ingredientus ir vėl pakepkite orkaitėje 20-25 min. Kepame orkaitėje, 180° laipsnių temperatūroje apie 20-30 min. kol sūris paruduos.

Kišas

Skanaus!

Kišas