Ema pasakoja, kad taip ruošti vištieną jai patinka susirinkus draugų kompanijai. Pastebėjo, kad šitokie vištienos sparneliai labai patinkair vaikams. Taip pat – kai norisi kažko greito ir skanaus.
„Tai puikus sprendimas, kas mėgsta traškius vištienos sparnelius iš greito maisto restoranų, nes pagal šį receptą juos galima pasigaminti sveikiau, be jokio perteklinio aliejaus“, – pastebi recepto autorė.
Mergina pataria vištienos sparnelius naudoti panašaus dydžio, kad kepimo metu visi keptų tolygiai. Puikiai pavyksta, kai naudojamos tik sparnelių dalys: peteliai ar vidurinės sparnelių dalys.
Reikės:
Vištienos sparnelių – 1 kg
Panko džiūvėsėlių – 1 stiklinės
Miltų – ½ stiklinės
Kiaušinių – 2 vnt.
Vištienos prieskonių – pagal skonį
Aštrių maltos paprikos miltelių – pagal skonį
Aliejaus 1–-2 šaukštų.
Paruošimas:
1. Vištienos sparnelius sudedame į dubenį, užpilame aliejumi, sudedame vištienos prieskonius ir aštrios paprikos miltelius. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis bent 30 min.
2. Į atskirus indus supilame miltus, panko džiūvėsėlius. Atskirai išplakame kiaušinius.
4. Paruoštus sparnelius dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje. Kepimui įpusėjus apverčiame. Jei neturite karšto oro gruzdintuvės, galite vištienos sparnelius kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus.