„Kiek matau obuolių pyragų receptų, kad ir kokiais skambiais pavadinimais jie vadintųsi, esmė beveik visada vienoda – kiaušiniai, sviestas/aliejus, cukrus, miltai obuoliai. Tik proporcijos skiriasi. Ak, dar cinamonas.

Elžbietos obuolių pyragas

O štai šis pyragas visai kitoks. Buvau maloniai nustebinta skoniu, nors receptas @taste_team atrodė kiek perteklinis. Bet gavosi labai labai skanus ir kitoks nei įprasti obuolių pyragai. Labai retas dalykas, kai nieko nekeičiau pirminiame recepte. Ir nors buvau nusiteikusi skeptiškai, bet ir pagaminti lengva, ir skonis – puikus!“ – sako Elžbieta Monkievič.

Reikės:

250 g sausainių pagrindui

150 g sviesto, ištirpinto375 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros50 g cukraus pudrosvanilės ekstrakto100 ml plakamosios grietinėlės2 kiaušinių800 g nuvalytų obuoliųkaramelinio padažo, patiekticukraus pudros, patiekti

Štroizeliui (trupinių sluoksniui):140 g miltų80 g muskovado arba kitokio cukraus1/2 šaukštelio malto cinamono100 g sviesto, atšaldyto, smulkiai pjaustyto50 g migdolų riekelių

Elžbietos obuolių pyragas

Gaminimas:

  • Paruoškite kepimo skardą 20x30 cm, išklokite ją kepimo popieriumi.

  • Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą mišinį paskleiskite formoje, gerai prispausdami prie dugno. Tą galite padaryti stikline arba matavimo puodeliu. Dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

  • Šluotele arba mikseriu labai lėtais apsisukimais sumaišykite grietinėlės sūrį, cukraus pudrą, vanilę, grietinėlę ir kiaušinius iki vientisos masės. Supilkite mišinį ant sausainių pagrindo formoje.

  • Kepkite 30–35 minutes įkaitintoje iki 140 °C su vėjeliu. Atvėsinkite 15 minučių.

  • Supjaustykite obuolius plonomis riekelėmis.

  • Pagaminkite štroizelį iš miltų, rudojo cukraus, cinamono, sviesto. Pabaigoje įmaišykite migdolų riekeles.

  • Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 160 °C su vėjeliu. Ant sūrio pyrago sluoksnio atsargiai išdėliokite obuolius ir suberkite štroizelį.

  • Kepkite dar apie 30 min arba kol viršus bus gražios aukso spalvos.

  • Atšaldykite obuolių pyragą šaldytuve kelias valandas. Patiekite su karameliniu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją