Kotletai pavyko minkšti, sultingi, o daržovės – kvapnios. Žinau, dabar dažniau šis patiekalas bus pas mus ant stalo.

4 asmenims, apie 60 min.

  • 450 g kiaulienos faršo
  • 1 šaukštas manų kruopų
  • 120 g baltagūžio kopūsto (naudojau pailgą)
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • aliejaus kepimui


Daržovėms:

  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 raudonos paprikos
  • 2 nedidelės morkos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • nedidelės skardinės pomidorų savo sultyse
  • žiupsnelis džiovinto raudonėlio
  • žiupsnelis aitrios paprikos miltelių
  • žiupsnelis džiovinto dašio
  • 1/2 stiklinės sultinio
  • 2 šaukštai tarkuoto sūrio
  • žiupsnelis krapų


Į kiaulienos faršą sudedame smulkintus kopūstus, kiaušinius, beriame manus, druską bei pipirus. Gerai išmaišome. Formuojame kotletus ir dedame į keptuvę su aliejumi. Gerai apkepame iš abiejų pusių. Padedame šiltai.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintas daržoves (cukiniją, paprika ir svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, o česnakus – išspaudžiame). Kai daržovės suminkštės, supilame pomidorus su visu skysčiu, pilame sultinio, beriame prieskonius ir patroškiname apie 20 min.

Sudedame daržoves į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame kotletus ir dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 10 min. Ant kotletų viršaus užberiame sūrio ir smulkintų krapų ir vėl dedame į orkaitę, kol sūris išsilydys.

Skanaujame su norimu garnyru.

Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu