Kotletai pavyko minkšti, sultingi, o daržovės – kvapnios. Žinau, dabar dažniau šis patiekalas bus pas mus ant stalo.
4 asmenims, apie 60 min.
- 450 g kiaulienos faršo
- 1 šaukštas manų kruopų
- 120 g baltagūžio kopūsto (naudojau pailgą)
- 2 kiaušinių
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis maltų pipirų
- aliejaus kepimui
Daržovėms:
- 1 nedidelės cukinijos
- 1 raudonos paprikos
- 2 nedidelės morkos
- 1 svogūno
- 2 skiltelės česnako
- nedidelės skardinės pomidorų savo sultyse
- žiupsnelis džiovinto raudonėlio
- žiupsnelis aitrios paprikos miltelių
- žiupsnelis džiovinto dašio
- 1/2 stiklinės sultinio
- 2 šaukštai tarkuoto sūrio
- žiupsnelis krapų
Į kiaulienos faršą sudedame smulkintus kopūstus, kiaušinius, beriame manus, druską bei pipirus. Gerai išmaišome. Formuojame kotletus ir dedame į keptuvę su aliejumi. Gerai apkepame iš abiejų pusių. Padedame šiltai.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintas daržoves (cukiniją, paprika ir svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, o česnakus – išspaudžiame). Kai daržovės suminkštės, supilame pomidorus su visu skysčiu, pilame sultinio, beriame prieskonius ir patroškiname apie 20 min.
Sudedame daržoves į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame kotletus ir dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 10 min. Ant kotletų viršaus užberiame sūrio ir smulkintų krapų ir vėl dedame į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Skanaujame su norimu garnyru.