Apdovanojimus pradėjo alaus someljė Vidmantas Čičelis, pasidalindamas projekto istorija: ilgai mintyse šlifuota idėja sudaryti barų reitingą, kuris parodytų barų darbą, paslaugų kokybę, patogumą niekam nežinomo lankytojo akimis. Ši iniciatyva yra puikus atspirties taškas ateities projektams ir barų bendradarbiavimui: „Sveika konkurencija yra visuomet sveikintina, bet svarbu suprasti, kad kiekvieno iš mūsų tikslas yra ne aplenkti konkurentus, o būti geriausiais kokiais galime būti – kartais tą tikslą lengviau pasiekti sujungus jėgas, o ne po vieną. „Best Pub 2018“ – tai ir sako: barai irgi turi kokybės standartus, taip pat tobulina, keičia ir savo klientams atiduoda tik aukščiausią kokybę“. Siekiant maksimalaus nešališkumo, renginio organizatoriai nevertino barų, bei jų Vilniuje valdomą barą „Local Pub“pašalino iš barų TOP100.
„Best Pub“ projekto idėją nuo pat pradžių palaikė ir pagrindiniu rėmėju tapęs „Vilkmergės“ nealkoholinis alus. Aludariai yra įsitikinę, kad toks projektas skatins barų kultūros augimą. Patys alaus meistrai nuolat stengiasi edukuoti specialistus apie skonių ir derinių įvairovę bei teigia, kad būtent šios srities profesionalai sukuria lankytojams ypatingus skonių potyrius, pateikdami tikslias ir pagrįstas rekomendacijas.
„Tikime, kad šis projektas skatins srities profesionalų norą gilinti savo žinias, bei tobulinti aptarnavimo kokybę“, – teigė alaus atstovai.
TOP10 apdovanojimų atsiimti susirinko visų dešimtuke esančių barų atstovai. Pirmasis apdovanotųjų penketukas neslėpė savo entuziazmo bei pripažino, kad buvo malonu būti pastebėtiems ir įvertintiems: 10-ąją vietą užėmė baras „Drops“ apdovanojimų dieną startavę su pirmąja Lietuvoje sistema, kuri leidžia klientams patiems įsipilti patikusius gėrimus. 9-oje vietoje atsidūrė baras, garsėjantis ne tik puikiu aptarnavimu, bet ir gardžiu maistu – „City Chef Barbecue“. 8-oje TOP10 vietoje gilias lietuviškumo tradicijas puoselėjanti alinė „Leičiai“, o į 7-ąją pateko dienos pietų hitas, neformalusis „Plum Bum bar“. 6-oje vietoje Karibų kultūrą puoselėjantys – „Rhum Room“, kurie apdovanojimą atsiėmė su plačiomis šypsenomis ir padėkomis.
Likęs penketukas nekantriai spėliojo, kas bus pirmojoje vietoje?! 5-ojoje vietoje liko kone ilgiausiai Vilniuje gyvuojanti vieta – „Amatininkų užeiga“, vieta auksčiau nei jie – Sapiegų rūmų parke, įsikūręs „BarKodas“, kuris yra tikra atgaiva Antakalnio gyventojams. 3-ieji – gydymų ir sielos terapijos ekspertai, baras „Sanatorija“, lankytojus žavintis savo originalia koncepcija. Paskelbus antrąją top’o vietą – „California Tapas&Wine“, nekantriai sukruto gretimai esantis staliukas: geriausiu baru ir „Best Pub 2018“ nugalėtoju tapo baras „Distilerija“.
Atsiimant apdovanojimą baro atstovai dalino padėkas ir džiaugėsi įvertinimu. Renginio organizatoriai papildė, kad susirinkę barai taip pat tapo nugalėtojais atskirose kategorijose: geriausių Vilniuje trejetukas – „Distilerija“, „California Tapas&Wine“ ir Sanatorija“, barai „Sanatorija“ (1 vieta kategorijoje) ir „Rhum Room“ (2 vieta kategorijoje) taip pat buvo įvertinti „vieno gėrimo“ barų kategorijoje.
TOP3 barai Vilniuje:
1. Distilerija
2. California Tapas & Wine
3. Sanatorija
TOP3 barai Kaune:
1. Rocknrolla bar&kitchen
2. Vingiu Dubingiu Aludė
3. NiSha craft beer bar
TOP3 barai Klaipėdoje:
1. Herkus Kantas
2. Švyturys BHouse
3. The S7ven Pub
TOP3 alaus barai:
1. Vingiu Dubingiu Aludė
2. NiSha craft beer bar
3. rePUBlic No.1
TOP3 kokteilių barai:
1. Apoteka Bar
2. Love bar
3. Alchemikas
TOP3 „vieno gėrimo“ barai:
1. Sanatorija
2. Rhum Room
3. King&Mouse
Apdovanojimai pasibaigė barams sveikinant vieni kitus bei projekto organizatoriams linkint sėkmės ir kitais rinkimų metais: „Best Pub 2019“ startui ruošiasi po kelių mėnesių. Geriausių barų TOP100 ir kitų Lietuvos barų sąrašą galite pamatyti oficialioje projekto svetainėje bestpub.lt.