Taigi, per daug nesirinkdami, pasukome į J. Basanavičiaus gatvėje esantį barą pavadinimu 11B.

11B

Vakaras lietingas, tačiau šalta nėra, tad pasirenkame atsisėsti lauko terasoje. Kol laukiame padavėjos su meniu, apžvelgiu aplinką. Po stogu sukabintos lemputės suteikia jaukumo, šviesos, terasos gale ir šonuose sukabinti gėlių vazonai, ryškiaspalviai žiedai suteikia gyvybės gan blankiai atrodančiam pilkam pastatui.

11B

Gavę meniu apžvelgiame pasirinkimus, kurių išties nemažai: įvairūs pagrindiniai patiekalai, užkandžiai, salotos, desertai, keletas sriubų pasirinkimų.

Pagrindiniai patiekalai, kurių ragauti ir atėjome, čia kainuoja nuo 8 iki 23 eurų. Išsirenkame greitai, tačiau nors mus aptarnaujanti mergina terasoje vaikšto nemažai, mūsų užsakymą priima tik maždaug po 15 minučių.

11B

Gėrimai stalą pasiekia gan greitai, o pagrindinių patiekalų tenka šiek tiek palaukti, maždaug – 25 minutes. Pirmasis įspūdis, kad porcijos tikrai nemažos, pateiktos gražiai, estetiškai.

11B

O štai dėl skonio klausimu negalima nei visai supeikti, nei išgirti. Mano užsakytas Grill vištienos kepsnys, kainavęs 13 Eur, tikrai nenustebino. Karamelizuotos morkos, sakyčiau, buvo beskonės, o du brokoliai ir vienas kalafioras, sakyčiau, net nebuvo pilnai iškepę, – visoms daržovėms labai trūko skonio.

11B

Žinau, kad tinkamai paruoštos šios daržovės gali būti labai skanios, tad garnyras šiek tiek nuvylė. Vištienos krūtinėlė buvo gerai iškepta, nesausa, bet vėlgi trūko prieskonių. Nelabai gelbėjo ir saldžiarūgštis abrikosų padažas – patiekalo skoniai nebuvo subalansuoti, saldumą užgožė aštrumas, ko dažniausiai tokiuose padažuose nėra, arba jis vos vos juntamas.

11B

Draugės užsakytas Kijevo kotletas kainavo 14 Eur. Didelė porcija bulvyčių, nemažas kotletas ir šiek tiek daržovių salotų, kurios, kaip paaiškėjo, buvo patiektos be jokio padažo. Bulvytės buvo gerai iškeptos gerai, traškios išorėje, mėsa neperkepta. Tiesa, draugei nelabai patiko kepsnio viduje buvęs sviestas su žolelėmis – skonis buvo pernelyg intensyvus.

11B

Vaikinams, atrodo, pasisekė labiau nei mums. Jie užsisakė kiaulienos karbonadus, užkeptus sūriu (kainavo po 12 Eur), ir nenusivylė. Sakė, smagu, jog sūrio nepagailėta, karbonadas iškeptas gerai, bulvytės skanios, saldžiarūgštis jelapeno padažas buvo ne per aštrus. Net ir šviežių daržovių salotos buvo patiekto su padažu.

11B

Už vakarienę 4 asmenims, kartu su gėrimais iš viso sumokėjome 65 eurus. Neatrodo labai brangu, tačiau ar grįžtume dar kartą? Porcijos nemažos, tad privalgėme ir grįžus namo dešrelių papildomai kepti nereikėjo. Aptarnavimas, išskyrus netrumpą laukimą norint užsisakyti, nenuvylė, tačiau kitąkart tikriausiai rinktumėmės kitą kavinę.

Sąskaita