Spurginė kieme
Saldžius vaikystės skanumynus vyras kepa savo nuosavame kieme, Vilniaus gatvėje. Prieš kelias savaites kiemo šeimininkas įsirengė čia nedidukę vaflių ir spurgyčių kepyklėlę, šalia pastatė svečiams skirtą stalą ir suoliukus.
Išpildė svajonę
Paklaustas, kaip kilo idėja savo kieme įkurti kepyklėlę, Gediminas teigė negalįs vienas būti namuose, nieko neveikti ir sėdėti koją ant kojos užsidėjęs.
Dėmesys kiekvienam
„Bet dabar aš čia, atidariau spurginę, kaip ir svajojau, tik nebeturiu tikslo užsidirbti. Ne dėl pinigų dirbu, tiesiog negaliu nieko neveikti. Man gera būti, kalbėti su žmonėmis, pasiklausyti jų istorijų. Su vaikais pakalbame ir apie mokyklą, pasidaliname anekdotais. Visokiausių kalbų čia būna“, – džiaugėsi Gediminas ir jau dabar, po kelių darbo savaičių, kuria ateities planus.
Rūpinasi vaikais
Ne tik pigu, bet ir skanu
Besišnekučiuojant į spurginę su dukrele Luka ir jos drauge Gabriele užsuko Aistė.
„Mes čia pirmą kartą. Feisbuke visos mamos dalinasi, kad čia spurgytės nerealios ir labai malonus dėdė jas verda. Tai atvažiavome pabandyti ir mes“, – sakė Aistė.
Gavęs atsakymą vyras dar kartą pasitikslina ir su meile ruošia mamai puodelį spurgų, o mergaitėms – šokoladinius vaflius.
Vos paragavusi pirmąjį kąsnį Luka džiaugėsi: „Čia ne tik pigi kavinė, bet ir skani“.
Kibiras meilės
Jeigu pageidaujate, ant spurgyčių Gediminas mielai užbarstys cukraus pudros, jeigu norite, – spurgas pagardins braškių, karamelės ar šokolado sirupu.
O, jeigu norite vaflio ant pagaliuko, jis bus išmirkytas šokolade ir papuoštas pabarstukais, kokoso drožlėmis ir kitais pagardais. Čia visada laukia ir karšta arbata, kava ar kakava.
Paklausus, kaip pavyksta tokias skanias spurgytes išvirti, Gediminas atviravo.
„Dėl higienos reikalavimų negaliu tešlos paruošti pats, todėl spurgoms perku vengrišką mišinį, vafliukams – kitokį. Plaktuvu išmaišau mišinį ir įdedu kibirą meilės. Kaip sakoma, iš kirvio ir sriubą galima labai skanią išvirti“, – šypsojosi Gediminas ir pridūrė, kad spurgytes verda ne palmių riebaluose, o aukščiausios kokybės švediškame rapsų aliejuje.
Aplankyti Gedimą ir paragauti jo tobulo skonio kepamų gaminių galima kiekvieną dieną nuo 14 iki 20 valandos. Gediminas ilsisi tik pirmadieniais.