Nedaug trūko, kad ir mes ten liktume nenuėję. Pirmą kartą, kai bandėme Kansas City Bar-B-Que, ten buvo uždaras vakaras – tiksliau, šeimos nariams ir artimiesiems, na, ir man pasiūlė ateiti kitą kartą (negi gadinsi apžvalgininko apsilankymu ilgai lauktą šventę). Neliepė eiti lauk, būtų davę ir atsigerti pavargėliui, bet aš ir pats nenorėjau nekviestas ten būti. Tai ir išėjome.
Bet svarbiausia yra maistas. Šonkauliai ten yra ant lėtos kaitros gaminti, ir man net parodo tą rūkymo spintą, kur jie pasiekia savo patį skanumą, ir jums parodys, jei paprašysite.
Tai buvo geriausi šonkauliai Lietuvoje ir turbūt Europoje (ypač ta platesnė juosta, St.Louis Style, ji mums patiko žymiai sodresniu skoniu). Tai skonis, mušantis per kraštus. Tai svaigulys, narkotikas ir nuodėmingas sapnas.
Dar ten būna kepsnių, bet pasilikome kitam kartui, kaip ir brisketą, kurio tądien nebuvo, jis būna pagal atskirą skelbimą net ne kiekvieną savaitę, brisketas yra amerikietiško pjaustymo jautienos krūtininė, ilgai apdorota švelniame karštyje, tai yra pasakiško skanumo mėsa, pajuodusi ir apanglėjusi iš išorės, rausvai ruda viduje – aš negaliu sulaukti, kada jie jos turės, nes Lietuvoje brisketas nebuvo tai, ką galima rasti.
Lyg nebūtų gana interjero, muzikos ir geriausių Lietuvoje šonkaulių, garnyras buvo ant tobulybės ribos: nesuglebusios, nesuzmekusios coleslaw salotos, traškios ir gaivios, ir pupelės su šoninės gabaliukais, sprogstančios burnoje skonio užtaisais, ir marinuoti svogūnėliai, ir pipirai, ir rauginti agurkėliai. Viešpatie, laimink šitą restoraną, laimink mus visus, kas mėgsta tokį maistą, ir laimink Ameriką, kurios naujas gabalėlis atsirado Vilniuje.
Sumokėjome dviese 24 eurus (būčiau sumokėjęs 240, ir nebūtų gaila), ir palikau šešis eurus arbatpinigų. Ir buvau tokioje ekstazėje, kad net čekį pamiršau nufotografuoti, nes ne tas galvoje buvo. Smegenis buvo užliejusi glazūruota palaima. Lietuvai toks maistas yra per puikus. Eikite ten, kol jis dar yra, nes tai – stebuklas. Penkios žąsys iš penkių.
Trečiadieniais ir ketvirtadieniais – nuo vidurdienio iki 20:00, penktadieniais ir šeštadieniais – nuo vidurdienio iki 22:00, sekmadieniais nuo vidurdienio iki 20:00.