Restoranui „Meat Lovers Pub“ norėjau būti ypač teisingas, mat mes turime praeitį, istoriją, kuri neturi paveikti dabartinio vertinimo.

Kažkada, kai grįžau į Lietuvą gyventi, gal 2011 ar 2012 metais, parašiau apie juos labai gerą apžvalgą (man ten viskas patiko – gal šiandien būtų kitaip, nes Lietuvoje standartai labai pakilo), jie net išsikabinę lentą buvo „Čia sėdėjo Užkalnis“. Paskui buvau nuėjęs vėl, ir buvo skandalingai blogai: virtuvė nebesusitvarkė su užsakymais, žmonės laukė vos ne po dvi valandas, baigėsi kola, nes šaldytuvas mažas kaip špygutė, ir niekas nepaskaičiavo, kiek gali reikėti gėrimų vienai pamainai, lankytojai niršo, o padavėjos nuo jų slėpėsi, nes nebežinojo, ką sakyti, kai jų vėl paklaus, kiek dar reikės laukti. Parašiau ir apie tai, ir tada memorialinę lentą restoranas nukabino.

Tačiau tai praeities reikalai. Kaip sekasi restoranui per karantiną? Tikriausiai blogai, kaip ir kitiems, bet šiais laikais neužsidaręs restoranas yra laimingas restoranas. Bet pažiūrėkime, kaip sekasi gaminti maistą.

Užsisakėme visko daug – kodėl? Kad visko po truputį paragauti, o paskui išmesti, nes tik per augantį vartojimą nugalėsime krizę. Vaikai Afrikoje badauja, o Užkalnis maistą mėto, sakote? Na, jei aš mažiau užsisakysiu, tai daugiau maisto Afrikoje neatsiras.

Vištienos sparneliai (5 EUR) buvo nei blogi, nei įsimintini, bet smagiai susivalgė ir gerai nuteikė, ir žinau kodėl. Lygiai tokius gaudavau kažkada Anglijoje, užsisakęs į namus prie picos iš „Pizza Hut“, „Papa John’s“ arba „Domino’s“restoranų, tai turbūt visgi nėra blogai, jei amerikietišką tinklinį maistą priminė, nes visi tie tinkliniai restoranai, kuriuos čia išvardinau, yra gėris, kad ir ką jūs man sakytumėte. Nykštys aukštyn.

Čili sriuba (5 EUR) buvo ne šiaip nuvilianti – tai tikriausiai buvo pati blogiausia gyvenime valgyta čili sriuba, kuri buvo nemaloniai rūgšti, pomidorų rūgštis buvo niekuo neatsverta, o žolės atrodė apgailėtinai, suglebusios ir nunykusios, ir kitaip jos atrodyti negalėjo, nes keliaudamos jos nejaunėja. Dėl žolių tai štai kokia žinutė: patiekalus pristatymui reikia modifikuoti. Geriausia yra atkalti atskirą meniu, kur būtų tik pritaikyti pristatymui dalykai.

Būtent todėl aš norėjau būti restoranui geras ir neužsisakiau burgerio: iš nuotraukos neatrodė, kad tas burgeris atkeliaus apetitiškos būklės. Suvartyti aš nieko nesiekiu. Kai kuriuos burgerius yra saugiau užsakinėti: pavyzdžiui, Užkalnio burgerį (nerašysiu, kur juos parduoda, kad nebūtų interesų konflikto), nes jame nėra daržovių, išskyrus truputį svogūnų laiškų, arba kai kuriuos McDonald’s burgerius, pavyzdžiui, paprastus čyzus arba paprastus su šonine, bet jau koks nors gausiai komplektuotas Big Tasty pristatytas nuvils: pomidorai ir salotos žūsta baisia mirtimi, keliaudami kurjerių krepšiuose. Sakau jums, kaip specialistas ir burgerių komandoras: dabar, per karantiną, burgerius rinkitės ypač atsakingai. Čia jums ne kebabas, kad būtų automatiškai pritaikytas vežiojimui.

Vištiena (11.50 EUR) buvo geresnė, negu buvo galima tikėtis: sultinga ir pilna skonio, nors pažadas, kad ji bus be kaulų, iki galo nebuvo ištesėtas – kauliukas buvo. Keptas kukurūzas buvo absoliučiai puikus ir grūdeliai byrėjo auksiniais gintarėliais, vos palietus, o coleslaw salotos buvo visiškai pavyzdinės, nepažliugusios, traškios ir malonios.

Šonkauliai (12.50 EUR) buvo tokie, kokie man patinka (sausi, neriebūs), tačiau sumesti juos ant bulvyčių fri buvo labai bloga mintis: bulvytės sušunta ir atvažiuoja labai nekokios. Bulvyčių apskritai nereikėtų vežioti. Keiskite jas į bulvių košę, juo labiau, kad jūs ją gaminate (ji figūruoja kitame patiekale, tuoj perskaitysite).

Vokiškos dešrelės (9.00 EUR) šiaip būtų be priekaištų, jei ne tie karamelizuoti svogūnai, kurie viską uždrėkina ir paverčia puikios košės dalį, kuri prie jų prisiglaudusi, pažliugusia mase – tokia, kokia būna ant šaligatvio, kai pavasarį Kaziuko mugės lankytojai trypia sniegą ir paverčia jį tyre.

Dar, kol nepamiršau, pagirsiu restoraną už puikius kartono indus – ne tik gražūs, bet ir malonesni, negu tos plastmaskės, kurias naudoja kitur.

Už viską, su pristatymo mokesčiu, bauda už didelį pristatymo atstumą (1,3 mylios, ir dabar žinosite, kad mano telefonas, kaip ir automobilis, nustatytas myliomis, galonais ir uncijomis; žavu, kad ir Wolt užsakymo forma tai atspindi) ir arbatpinigiais kurjeriui, sumokėjome 50.40 EUR – būtų užtekę maisto keturiems žmonėms kuo puikiausiai.

Kelias klaidas pataisinėjus, būtų dar geriau. Dabar – keturios žąsys iš penkių.

Meat Lovers Pub, Šv.Ignoto g. 14, Vilnius. Tel. +370 652 51233. Facebook puslapis: https://www.facebook.com/LoversPub/ Interneto svetainė: http://www.meatloverspub.lt

Nuo pirmadienio iki trečiadienio – nuo 11:30 iki 22:15. Ketvirtadieniais ir penktadieniais – nuo 11:30 iki 23:45. Šeštadieniais nuo vidurdienio iki 23:45. Sekmadieniais nuo vidurdienio iki 20:15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)