16
Kitas

Bulvių gratinas su varške

Bulvė – universali ir pigi daržovė, su kuria galima pagaminti pačių įvairiausių patiekalų. Virtas, keptas ar troškintas jas galima patiekti kaip garnyrą arba naudoti pagrindiniams patiekalams.

„Be to, praturtinus bulvinius patiekalus varške, šie juos papildo naudingomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir mikroelementais, teigiamai veikiančiais sveikatą“, – pranešime žiniasklaidai sako „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Siūlome 6 receptus, kuriems pagaminti reikalingos ir bulvės, ir varškė.

Virtų bulvių didžkukuliai su varškės įdaru

Cepelinai su varške

Mėgstantys lietuvišką virtuvę neliks abejingi didžkukuliams. Jei dar niekada negaminote jų su varške – puiki proga išbandyti. Jiems paruošti reikės:

800 g lietuviškų šviežių bulvių;

2 vnt. kiaušinių;

3 v. š. manų kruopų;

pusės v. š. krakmolo;

300 g pusriebės varškės;

1 v. š. sviesto;

2 v. š. grietinės;

druskos, parmezano (pagal skonį).

Gaminimas:

  • Bulves nuplaukite ir su visomis lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirus nulupkite, sugrūskite ir atvėsinkite. Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite vieną kiaušinį ir viską gerai išminkykite.

  • Atskirai pasiruoškite įdarą: į varškę įmuškite likusį kiaušinį, druską ir išmaišykite. Atgnybkite dalį bulvių masės, delne suformuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite didžkukulį: užlankstykite kraštus link vidurio ir viską suapvalinkite delnais.

  • Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 minučių, o tada išimkite kiaurasamčiu. Skaniausia patiekti su padažu: keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės bei įberkite truputį parmezano.

16
Kitas

Bulvių gratinas su varške