Tradiciškai šiems blynams Monika naudoja vineta bulves, nes, tikina, jos yra patikimiausios bulvinimas patiekalamas.
Kėdainių blynai su baravykų padažu
Blynams reikės:
bulvių tarkių,
tarkuoto svogūno,
1 kiaušinio,
kelių šaukštų miltų
ir druskos su pipirais.
Įdarui reikės:
maltos kiaulienos,
smulkinto svogūno,
česnako,
druska, pipirų.
Padažui reikės:
džiovinti baravykai,
svogūnas,
druska,
pirpirai,
krapai,
sviestas,
grietinėlė 12 proc. riebumo
ir pienas (įprastai naudoju 35 proc. riebumo grietinėlę, tuomet pieno jau nepilu, o supylus ant apkepusių baravykų laukiu kol nugaruos 5-7min.),
šaukštas miltų.
Gaminimas:
* Baravykus išmirkome vandenyje. Keptuvėje apkepame svogūną ir česnaką, išimame. Tada svieste apkepame baravykus, gražiname į juos svogūnų irčesnakų mišinį. Įdedame šaukštą miltų, išmaišome ir pilame grietinėlę su pienu. Lengvai pamaišome kelias minutes, pagardiname prieskoniais – padažas paruoštas.
Skanaus!