Tradiciškai šiems blynams Monika naudoja vineta bulves, nes, tikina, jos yra patikimiausios bulvinimas patiekalamas.

„Būna išimčių, kai jų neturiu, tada jau reikia koreguoti receptą“, – pasakoja medike dirbanti Monika.

Kėdainių blynai su baravykų padažu

Blynams reikės:

bulvių tarkių,
tarkuoto svogūno,
1 kiaušinio,
kelių šaukštų miltų
ir druskos su pipirais.

Įdarui reikės:

maltos kiaulienos,
smulkinto svogūno,
česnako,
druska, pipirų.

Padažui reikės:

džiovinti baravykai,
svogūnas,
druska,
pirpirai,
krapai,
sviestas,
grietinėlė 12 proc. riebumo
ir pienas (įprastai naudoju 35 proc. riebumo grietinėlę, tuomet pieno jau nepilu, o supylus ant apkepusių baravykų laukiu kol nugaruos 5-7min.),
šaukštas miltų.

Gaminimas:

* Gerai įkaitinti keptuvėles (prieš tai įpylus dosniai aliejaus), dėti tarkių, ant jų – faršo blynelį ir vėl tarkių. Kepti blyną 200 laipsnių grilio temperatūroje apie 7 minutes, kol apskrunda iš vienos pusės, ir apvertus – dar 5 min iš kitos.

* Baravykus išmirkome vandenyje. Keptuvėje apkepame svogūną ir česnaką, išimame. Tada svieste apkepame baravykus, gražiname į juos svogūnų irčesnakų mišinį. Įdedame šaukštą miltų, išmaišome ir pilame grietinėlę su pienu. Lengvai pamaišome kelias minutes, pagardiname prieskoniais – padažas paruoštas.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)