Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Varškės apkepui reikės:

  • 1 kg maltos varškės
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų grietinės (ir papildomai paviršiui)
  • 5 šaukštų manų
  • apie 10 mažų sviesto gabalėlių
  • 4 kiaušinių
  • 0,5 stilinės razinų (arba pagal skonį)
  • žiupsnelio druskos


Paruošimas:

  1. Sumaišykite varškę, cukrų, grietinę, manus.
  2. Išplakite kiaušinius ir supilkite į bendrą tešlą. Viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus, tuomet popierių ištepkite sviestu ir pabarstykite manais – taip apkepas neprilips.
  4. Tešlą supilkite į kepimo skardą ir palyginkite paviršių.
  5. Į apkepo vidų įdėkite mažų sviesto gabalėlių ir paviršių užlyginkite.
  6. Užtepkite grietinės ant apkepo paviršiaus ir palyginkite.
  7. Papildomai: su šakute galite suformuoti piešinį apkepo paviršiuje.
  8. Įdėkite apkepą kepti į iki 200 C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 1val. 20 min. arba kol apkepas iškeps. Apkepas iškeptas, kai įkišus ir ištraukus medinį dantų krapštuką, ant jo nelieka apkepo pėdsakų.
  9. Jei norite, apkepą pagardinkite grietine ir uogiene.
Varškės apkepas


Skanaus!