Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Varškės apkepui reikės:
- 1 kg maltos varškės
- 4 šaukštų cukraus
- 4 šaukštų grietinės (ir papildomai paviršiui)
- 5 šaukštų manų
- apie 10 mažų sviesto gabalėlių
- 4 kiaušinių
- 0,5 stilinės razinų (arba pagal skonį)
- žiupsnelio druskos
Paruošimas:
- Sumaišykite varškę, cukrų, grietinę, manus.
- Išplakite kiaušinius ir supilkite į bendrą tešlą. Viską gerai išmaišykite.
- Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus, tuomet popierių ištepkite sviestu ir pabarstykite manais – taip apkepas neprilips.
- Tešlą supilkite į kepimo skardą ir palyginkite paviršių.
- Į apkepo vidų įdėkite mažų sviesto gabalėlių ir paviršių užlyginkite.
- Užtepkite grietinės ant apkepo paviršiaus ir palyginkite.
- Papildomai: su šakute galite suformuoti piešinį apkepo paviršiuje.
- Įdėkite apkepą kepti į iki 200 C temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 1val. 20 min. arba kol apkepas iškeps. Apkepas iškeptas, kai įkišus ir ištraukus medinį dantų krapštuką, ant jo nelieka apkepo pėdsakų.
- Jei norite, apkepą pagardinkite grietine ir uogiene.
Skanaus!