Svarstote, kokiu paprastu, bet gardžiu desertu nustebinti savo šeimą? Lengvai pagaminamos, bet itin skanios spurgos patiks visiems!
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė dalijasi savo močiutės varškės spurgų receptu, kurios jos šeimoje nuo stalo dingsta akimirksniu.
„Šios spurgos yra iš mano vaikystės, receptas iš močiutės skrynelės. Ji gamindavo tokias pačias, tik šiek tiek didesnes... 20 minučių meditacijos ir panirsite į savo vaikystės prisiminimus“, – pasakojo Odeta.
Vaikystės spurgų receptas
Ingredientai:
- 500 g varškės (9 % riebumo);
- 4 kiaušinių;
- 250 g miltų;
- 5 šaukštų cukraus;
- 1 pakelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Paruošimo būdas:
- Sutrinkite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros.
- Išvirusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!