Svarstote, kokiu paprastu, bet gardžiu desertu nustebinti savo šeimą? Lengvai pagaminamos, bet itin skanios spurgos patiks visiems!

Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė dalijasi savo močiutės varškės spurgų receptu, kurios jos šeimoje nuo stalo dingsta akimirksniu.

„Šios spurgos yra iš mano vaikystės, receptas iš močiutės skrynelės. Ji gamindavo tokias pačias, tik šiek tiek didesnes... 20 minučių meditacijos ir panirsite į savo vaikystės prisiminimus“, – pasakojo Odeta.

Vaikystės spurgų receptas

Ingredientai:

  • 500 g varškės (9 % riebumo);
  • 4 kiaušinių;
  • 250 g miltų;
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 1 pakelio vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Varškės spurgos

Paruošimo būdas:

  1. Sutrinkite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros.
  4. Išvirusias spurgas dėkite ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  5. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)